RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehagebyråden beklager

Grunnen til at Bydel Østensjø likevel ikke oppnår full barnehagedekning i år, er blant annet at Omsorgsbygg ikke blir ferdig med prosjektene til lovet tid.

Bydelen hadde planene klare for hvordan de skulle oppnå målet om full barnehagedekning, men i flere av prosjektene som Oslo kommunes barnehageutbygger er ansvarlig for, har det oppstått hindringer.

Forsinkelser

Rustad gårdsbarnehage åpner som lovet i år, men er to måneder forsinket. Holtet barnehage skulle åpnes i november, men er utsatt til desember. Den nye barnehagen i de gamle sigøynerboligene i Vetlandsveien 17 skulle åpnes i oktober, men er utsatt til desember. Det var planlagt midlertidige brakker på grøntområdet foran Bakkehavn gård, men dette prosjektet gikk i vasken. Nå ønsker man å opprette brakke-barnehage i Abildsøveien 52 istedenfor, men naboene protesterer og det er fortsatt uvisst hva som skjer.
I tillegg til disse prosjektene i regi av Omsorgsbygg, ønsket bydelen å opprette 15 midlertidige plasser i Manglerud kirke fra i høst. Dette prosjektet ble avblåst etter at bydelsutvalget nylig vedtok å avvikle Storgården barnehage like ved på grunn av luftforurensing fra Ringveien.

Byråden lover full trøkk

Byrådet har som en av sine hovedmålsetninger at alle som ønsker barnehageplass i Oslo skal få det, og barnehagebyråd Torger Ødegaard beklager at situasjonen ennå ikke er slik i Bydel Østensjø.
Jeg vet at samtlige bydelspolitikere og administrasjonen i Østensjø har jobbet svært bra med å lage planer for full barnehagedekning. Det er svært uheldig at det har oppstått forsinkelser ved enkelte av prosjektene. Jeg har bedt Omsorgsbygg om å sette full trøkk på prosjektene for å ferdigstille dem så snart som mulig, samt å holde bydelen løpende orientert. Jeg er utålmodig på vegne av bydelspolitikerne i Østensjø og alle foreldre som står i barnehagekø. Slike forsinkelser er uakseptable, sier barnehagebyråden til Nordstrands Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere