Barnehagebyråden beklager

Grunnen til at Bydel Østensjø likevel ikke oppnår full barnehagedekning i år, er blant annet at Omsorgsbygg ikke blir ferdig med prosjektene til lovet tid.

Bydelen hadde planene klare for hvordan de skulle oppnå målet om full barnehagedekning, men i flere av prosjektene som Oslo kommunes barnehageutbygger er ansvarlig for, har det oppstått hindringer.

Forsinkelser

Rustad gårdsbarnehage åpner som lovet i år, men er to måneder forsinket. Holtet barnehage skulle åpnes i november, men er utsatt til desember. Den nye barnehagen i de gamle sigøynerboligene i Vetlandsveien 17 skulle åpnes i oktober, men er utsatt til desember. Det var planlagt midlertidige brakker på grøntområdet foran Bakkehavn gård, men dette prosjektet gikk i vasken. Nå ønsker man å opprette brakke-barnehage i Abildsøveien 52 istedenfor, men naboene protesterer og det er fortsatt uvisst hva som skjer.
I tillegg til disse prosjektene i regi av Omsorgsbygg, ønsket bydelen å opprette 15 midlertidige plasser i Manglerud kirke fra i høst. Dette prosjektet ble avblåst etter at bydelsutvalget nylig vedtok å avvikle Storgården barnehage like ved på grunn av luftforurensing fra Ringveien.

Byråden lover full trøkk

Byrådet har som en av sine hovedmålsetninger at alle som ønsker barnehageplass i Oslo skal få det, og barnehagebyråd Torger Ødegaard beklager at situasjonen ennå ikke er slik i Bydel Østensjø.
Jeg vet at samtlige bydelspolitikere og administrasjonen i Østensjø har jobbet svært bra med å lage planer for full barnehagedekning. Det er svært uheldig at det har oppstått forsinkelser ved enkelte av prosjektene. Jeg har bedt Omsorgsbygg om å sette full trøkk på prosjektene for å ferdigstille dem så snart som mulig, samt å holde bydelen løpende orientert. Jeg er utålmodig på vegne av bydelspolitikerne i Østensjø og alle foreldre som står i barnehagekø. Slike forsinkelser er uakseptable, sier barnehagebyråden til Nordstrands Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.