*Nettavisen* Nyheter.

Barnehagekøen vokser

Etter at hovedopptaket nylig ble avsluttet står 335 barn på venteliste til barnehageplass i Bydel Østensjø, som foreslår stadig nye tiltak i håp om å oppnå full dekning.

Østensjø:Når Østensjø bydelsutvalg (BU) møtes til ny dyst førstkommende mandag, skal de nok en gang få rapportering om hvordan det står til med barnehagedekningen i bydelen. Det var anslått at 270 barn ville stå på venteliste etter hovedopptaket, men nå er dette tallet steget til 335 barn.

Større behov for barnehageplasser antas å ha flere årsaker. Det viser seg flere har takket ja til tilbudt plass i år enn i fjor. Nytt tallmateriale som vi ikke hadde tilgang til ved forrige rapportering viser at antall barn i de yngste aldersgruppene har økt. Dette gjelder antall fødsler, men også antall 1- og 2-åringer, skriver bydelen i saken som skal behandles av BU 19. juni.

120 nye plasser i år?

Bydelen vil per 1. august ha tatt i bruk 122 nye barnehageplasser i 2006. Hvis de i tillegg får gjennomslag for sine to nye forslag om å sette opp en midlertidig brakke-barnehage ved Ulsrud t-banestasjon og én på tomten til Rønningjordet barnehage, kan dette gi inntil 120 nye barnehageplasser i løpet av høsten.

Bydelen har allerede bedt Omsorgsbygg om å vurdere mulighetene for opprette midlertidige barnehager disse to stedene.

Vil ha merinntak i private barnehager

En oversikt i regi av Fylkesmannen viser at antall kvadratmeter tilgjengelig leke- og oppholdsareal er vesentlig høyere i private enn i kommunale barnehager. Med bakgrunn i dette foreslår bydelsdirektøren å gå i dialog med eierne av de private barnehagene for å vurdere mulighetene for å øke antall plasser. Alternativt ønsker hun å undersøke med byrådsavdelingen om det er mulig å stille krav om merinntak i forbindelse med utbetaling av kommunale tilskudd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.