RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehagen er et overgrep mot nærmiljøet

Beboerne ved Sophus Bugges plass frykter et stort barnehagebygg, som stjeler deler av dagens grøntområde, og tap av flere trær rundt ballplassen.

$PHOTOHEADER_ON$FAGERBORG:$PHOTOHEADER_OFF$ Tidligere i år ble den private Fagerborg menighetsbarnehage vedtatt utvidet av bydelsutvalget, og Sophus Bugge barnepark ble samtidig nedlagt. Deler av friområdet i Fagerborggata 31 ble anbefalt omregulert til allmennyttig formål, slik at en utvidet barnehage skulle få plass. Det er snakk om å få en flunkende ny barnehagebygning på plassen, som kan bli opp til 8,5 meter høy. Dagens barnehagebygg skal sammen med barneparken rives, for å gjøre plass til en ny bygning.

Overgrep

Dette er både et estestisk og arkitektonisk overgrep mot nærmiljøet, sier Per Qvale. Lederen for styret i Fagerborg Beboer- og grunneierforening er ikke fornøyd med planene. Qvale er redd for at flere av de gamle trærne langs ved ballplassen vil gå tapt, og at barnehagens areal vil snike til seg store deler av dagens friområde.

Grøntområdet er et sosialt møtested, og en barnehage vil føre til at miljøet blir utradert, mener han.


Politikere positive

Arkitekten bak barnehageplanene, Lena Johansson i IN'BY AS, forklarer utbyggingsplanene annerledes. Hun mener at det ikke vil bli et stort inngrep av dagens park og friområde.

Vi vil ta noe av området for å lage en innkjørsel fra Lyder Sagens gate, men dette vil bare være en liten flik av det ene hjørnet, sier Johansson. Qvale trekker frem økt trafikk i området som en stor ulempe, og mener at all tap av friområder vil være merkbart for mange mennesker.

Det er mange som bruker deler av gressplenen til soling om sommeren, og plassen er et sosialt møtepunkt hele året, sier Qvale. Han nevner at hundeluftere, benkeslitende kjærestepar og andre trenger grønne lunger.

Et flertall i bydelsutvalget er positive til barnehageplanene, sier bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen. Han skjønner at beboere i nærmiljøet er redde for forandring, men fastsetter at ballplassen i veldig liten grad røres. Aale-Hansen sier at det også er svært mulig at trærne bevares. Bydelsutvalget har i sitt vedtak fått med at hvis noen trær skulle fjernes, må de erstattes med nye. Bydelsutvalgslederen peker på at barnehagebyggingen vil føre til en fortetning av området, men at bydelen overfor store utfordringer i jakten på barnehageplasser.


Undrende

Jeg stiller meg meg litt undrende til redselen for å få fjernet trær, for slik jeg ser reguleringssaken, ser jeg ikke det som et tema, sier Ola Raade i Friluftsetaten.

Han presiserer at det ikke vil være behov for å fjerne noen trær rundt ballplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere