*Nettavisen* Nyheter.

Barnehagen for de minste

De barna som fyller ett år etter 1. august får ikke de vanlige plassene, men må søke spesielt til de barnehagen for de minste. Det er ikke mange plasser, men heller ikke så mange søkere.

Stovner: For en aldersgruppe kan barnehageopptaket være noe bregrenset. De barna som ikke fyller ett år før 31. august kan bare søke på plass i barnehager som har den ekstra kapasiteten til å ta seg av de minste.
Bydel Stovner har kun to barnehager som tar inn barn under ett år. For vårt tilfelle som har en sønn som blir ett år i november så faller jo dette veldig uheldig ut for oss. I verstefall må en av oss si opp jobben for å være hjemme med han, forteller en leser som helst vil være anonym.
Alternativene for foreldre i Stovner bydel er Tokerudtoppen og Vestlitoppen barnehager. Til sammen tilbyr de 18 plasser for denne søkergruppen, hvor bemanningen er høyere enn de vanlige avdelingene.
De små har jo ekstra behov, sier styrer i Vestlitoppen barnhage Reidun Beyer til Lokalavisen Grorudalen mens de små tar seg en lur. To fulltid og to deltidsansatte jobber på knøtteavdelingen, og det er derfor alltid to voknse til stedet for å passe på.
Venteliste
I følge Bydel Stovner er det for tiden fem barn under ett år ventelisten, mens ni har fått tilbud om plass i første runde. Totalt 20 søknader for barn under ett år ble mottatt, men seks av disse var i barnehager hvor det ikke finnes noe tilbud for disse barna. Søkerne blir derfor ikke tatt med på ventelista.
Det ser slett ikke verst ut i år, sier ansvarlig for opptaket i Bydel Stovner Kari-Mette Lauritzen, som sier at mye kan skje i suppleringsrundene som kommer i mai.
2004 barn
Barn som er født i 2004 blir prioritert likt, men forskjellen ligger i når på året de er født. De som er født tidligere på året og har hatt ettårsdagen før 31. august kan søke plass i flere barnehager enn de aller minste. Hvem som får plass er derfor avhengig av kapasiteten i hver enkelt barnehage.
Barnehagene selv sier ifra om hvor stor kapasitet de har, og derfor hvor mange barn de kan ta imot. Det er også en prioritet å la de eldste barna få minst ett år i barnehage før de begynner på skolen.
Uansett er det snakk om en liten søkermengde. Bydel Grorud mottok kun en søknad i gruppen barn under ett år, og har hele 11 barnehager som kan motta disse. Søknaden ble innvilget, og bydelen har derfor ingen barn under ett år på ventelisten i år, i følge konsulent Svein Evdsten, og legger til at det er kullet født i 2002 som kjemper hardest om plassene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag