*Nettavisen* Nyheter.

Barnehagen i Ola Narr skal bygges

Det blir midlertidig barnehage på Ola Narr. Foto: Arkivfoto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Det blir barnehage på Ola Narr. Det har Fylkesmannen bestemt.

OLA NARR: Vedtaket kom 5.juni. Det blir midlertidig barnehage i Ola Narr-parken. Barnehagen skal huse barna i Hasle barnehage.

Det er Omsorgsbygg, med godkjennelse av byrådet, som i utgangspunktet ga klarsignal til at Hasle barnehage midlertidig skal flytte til tomta på Ola Narr.

Årsaken er at Hasle barnehage ligger midt i et stort utbyggingsområde, som gjør det umulig å drifte barnehagen de neste to åra.

LES NYHETER FRA INDRE BY HER

Spretter champagnen

– Nå er vi veldig glade for at saken endelig har kommet til en avslutning. Vi kommer til å sprette champagnen i FAU i kveld. Barna får et bra tilbud fremover, og de får være samlet i barnehagen i Ola Narr, sier nestleder i FAU, Henrik Karlson, til Osloby.no.

Avisen skriver at Oslo kommune får krass kritikk for prosessen. Fylkesmannen mener blant annet at saken burde vært oversendt til et statlig instans.

LES OGSÅ: Sier ja til barnehage på Ola Narr

Karlson har tidligere fortalt til dittOslo at situasjonen på Hasle barnehage har vært uholdbar for barn, foreldre og ansatte.

– En vits

Motstanden mot den midlertidige barnehagen har vært stor.

Naboene har tidligere uttalt til dittOslo at de føler seg ført bak lyset.

På Facebook-gruppen "Bevar friområdet på Ola Narr" har ikke reaksjonene latt vente på seg. Det er flere som er skuffet over avgjørelsen som ble tatt.

Enkelte betegner bestemmelsen som galskap og en vits.

Et av medlemmene skriver: "trist at det er så vanskelig for naboer å vinne frem når kommunen har først bestemt seg for noe. det kommer sikkert ikke å være midlertidig slik det er lovet nå"

Tidligere i år leverte motstanderne en 730 underskrifter til bystyret i Oslo. For motstanderne har det vært viktig å bevare friområdet som et offentlig område.

Kommunen skal nå erstatte det friområdet som blir borte. Sklietomta ved Tøyenbadet skal åpnes.

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Denne boligen gikk 2,6 millioner over takst

Hyggelig jentekveld endte i blodbad

Har du sett Pippi?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.