RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehagen kan bli lagt ned


Per Hagen vil at datteren fortsatt skal få være i Solkroken barnehage, og ikke i en stor enhet. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Per Hagen vil at datteren fortsatt skal få være i Solkroken barnehage, og ikke i en stor enhet. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Bydel Vestre Aker har sagt opp leieavtalen av Solkroken barnehage. Det kan bety slutten for barnehagen. FAU-representant Per Hagen skjønner lite av beslutningen.

RØA: Solkroken barnehage eies av Røa Kvinne- og familielag. Neste år går leieavtalen ut. Dermed kan det bli kroken på døra for den idylliske og populære barnehagen i Melumveien. I dag er Solkroken den eneste kommunale barnehagen på Røa. Begrunnelsen er høye enhetskostnader på grunn av at barnehagen er en liten enhet. Det pekes også på at inneklimaet er dårlig.

FAU-representant Per Hagen stiller seg uforstående til argumentene. Han og foreldrene krever at Bydelsutvalget gjør om vedtaket om å legge ned Solkroken.

- Ikke så dyrt

- At kostnadene skal være for høye skjønner vi ikke. Riktignok har barnehagen fire ansatte mot normalt tre. Men ledelsen er allerede sentralisert til Røa Senter Barnehage. Regner vi på totalkostnaden per barn, tror vi ikke dette er en dyr barnehage. Og dårlig innklima kan det gjøres noe med, dersom det er ønskelig. En privat barnehage ønsker å ta over. Jeg tror de har minst like høye krav til kostnadseffektivitet og inneklima, sier Hagen.

- Overetablering

F0reldrene har fått signaler om at barna flyttes til "Det Gule Huset". Denne barnehagen drives også på dispensasjon på grunn av dårlig inneklima. Den legges ned ved en eventuell byggestart av Røa Bad. Foreldrene hevder overetablering av barnehageplasser i FO-bygget på Huseby fører til nedleggelse av små og populære barnehager.

Regnestykke

- Slik vi ser det realiserer bydelen full barnehagedekning gjennom overetablering av plasser i FO-bygget. Plassene blir overført til den effektive "barnehagefabrikken". Vi er ikke sikre på at det er et positivt regnestykke, sier Hagen.

Han tror store barnehageenheter betyr mer kjøring for foreldrene. I dag kan flere foreldre gå til Solkroken for levering og henting av barna. Hagen er også bekymret over at barna kommer langt unna nærmiljøet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere