Barnehagen med egen kokk

GLADE: Håkon og Mari er veldig glade i barnehagen, og så er det mye god mat der. Særlig når det er fest. Foto: Anders Wesnes

GLADE: Håkon og Mari er veldig glade i barnehagen, og så er det mye god mat der. Særlig når det er fest. Foto: Anders Wesnes

Heldige er barna i Myrertoppen. Ikke bare har de egen kokk, men i forrige uke var det også stor 20-års fest i barnehagen.

KOKK: Ikke alle barnehager som har en vaskekte kokk på kjøkkenet, her Markus Løvdal. Foto: Kristin Tufte Haga

FORNØYDE: Myrertoppenleder Trude Brandal - til v. - og konsernsjefen i Norlandia, Hilde Britt Mellbye. Foto: Anders Wesnes

UTE: Fra venstre Aase da Rocha med Nicholas på armen og Renate Breda-Ruud med Milla er også veldig glade for at barna er mye ute i Myrertoppen. Foto: Kristin Tufte Haga

FAKIR: Flammer og fakir Harald Øygard i Myrertoppen. Foto: Anders Wesnes

BYDELEN: Fra v. Hilde Britt Mellbye (Norlandia) og Inger Marie Bjørtuft og Anne-Marit Knudsen fra bydelens barnehagekontor. Foto: Kristin Tufte Haga

MORO: 20 års jubileum og mye moro i Myrertoppen. Foto: Anders Wesnes

LYSFEST: I forbindelse med 20-årsubileumet for Myrertoppen, var det også mange lyseffekter. Foto: Anders Wesnes

 

KJELSÅS: Torsdag var det stor stas i Myrertoppen Barnehage, med 20-årsjubileum. Små og store var på plass.

Det var også et veldig stort frukt og kakebord, og køen rundt bordet tok nesten aldri slutt. Mari (5) og Håkon (5) synes at barnehagen er et fint sted å være.

– Det er jo veldig god mat her, særlig er han (journ. anm. kokken Markus Løvdal) veldig flink til å lage tomatsuppe. Det er også mange snille barn å leke med her, synes Mari.

Det er Håkon enig i.

– De voksne er også greie. De er ikke strenge, synes barna, som går siste året i barnehagen.

– Ikke så gøy å stå opp tidlig

– Vi er veldig glade i barnehagen vår. Det er ikke kjedelig å komme hit. Men det er ikke så gøy å stå opp så tidlig om morgenen da, synes Mari og Håkon.

De gleder seg også til å begynne på skolen til neste høst. Til å lære å skrive, lese og «plusse» på ordentlig. Barna forteller at de har lært en del bokstaver og tall allerede. «Ipader» bruker de også i barnehagen. Ikke minst har barnehagen egen blogg, og det har de hatt lenge.

– Men vi kommer nok til å savne barnehagen da. Og så håper vi det blir snø snart, så vi kan gå på ski. Vi har forresten Ski-VM i barnehagen. Det er gøy!

Tidlig på nett

Myrertoppen Barnehage var tidlig «på nett». Konsernsjefen i Norlandia, og selskapet som eier Myrertoppen siden 2011, skryter av barnehagen.

– Norlandia Barnehagene består av 121 barnehager. Myrertoppen er en rollemodell for våre andre barnehager, særlig når det gjelder IKT (journ. anm. informasjons- og kommunikasjonsteknologi). De var veldig tidlig ute med satsing på digitale verktøy. Ikke minst har barnehagen hatt sin egen blogg, i flere år allerede, forteller Hilde Britt Mellbye.

Barnehagen, ved Cathrine Fragell Darre, har også mottatt «Gulleple-prisen» fra Norsk pedagogisk dataforening.

"«Årets gulleple gikk til en barnehage som bruker IKT i sine daglige aktiviteter. Barna er aktive produsenter og bruker verktøyene kreativt i læring og i hverdagslige gjøremål: alt i fra symfoniskriving til animasjon…» står det blant annet i juryens begrunnelse.

Mellbye trekker også frem høyt pedagogisk nivå på de ansatte, og særlig er Reggio Emilias pedagogiske filosofi godt implementert i barnehagen.

Foreldrene krever mer

Leder Trude Brandal er enig.

- Reggio Emilias pedagogikk sitter virkelig i veggene her. Blant annet handler det ikke bare om å fylle opp ungene med kunnskap, men også minst like mye om å lytte til barna, sier hun.

– Brandal har mange års arbeidserfaring fra barnehage.

Hva synes du er den største endringen på alle disse årene?

Bortsett fra den at den digitale verden også har kommet til barnehagene, så tror jeg det må være foreldrene som er den største endringen gjennom alle disse årene. Foreldrene krever mer, og er generelt mer engasjert i det som skjer i barnehagen. Og det er jo veldig bra, synes Brandal.

Mye ute er bra

Festen går mot slutten. Mammane Renate Breda-Ruud og Aasa da Rocha er på vei hjem med Milla og Nicholas. Førstnevnte har selv jobbet i barnehagen. Da Rocha, også foreldrerepresentant i Myrertoppen, hadde første sønn i barnehagen ved oppstarten for 20 år siden, mellomste har gått der, og nå går også minstemann der.

– Vi er veldig fornøyde med Myrertoppen. Et hyggelig og dyktig personale. I tillegg liker vi godt at barna er så mye ute. Det er jo også kjempebra med egen kokk da, er de to mammaene enige om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.