Barnehagen vår har bursdag!

Dette firkøveret lot ingen tid gå til spille. foto: elisabeth c. wang

Dette firkøveret lot ingen tid gå til spille. foto: elisabeth c. wang

I Nordjordet barnehage jobbes det for tiden på spreng med både glitter, farger og lim. Det er jo ikke hver dag barnehagen fyller 20 år.

Emilie (5) fargela en flott bursdagskake.

Det gjorde også Aleksander (5), som gjerne viste frem resultatet til lokalavisen.

SKØYEN: Et banner på utsiden vitner om at store saker er i ferd med å skje i Nordjordet barnehage. Og ganske riktig; I kveld braker det løs.

Et 20-årsjubileum er noe som utvilsomt skal feires, og forberedelsene er alle barna i barnehagen med på, smiler styrer Mona Neksum.

Bursdag først

Inne i barnehagen er det bare å følge stien av glitter inn i de forskjellige avdelingene. I taket henger kroner signert barna og på vinduene står det både "hurra" og "20 år".

Vi har satt av fire uker til dette prosjektet, og under denne tiden kommer møter og turdager litt i andre rekke. Det er først og fremst forberedelser til bursdagsfesten vi konsenterer oss om nå, sier Neksum.

Bursdagssang og jubileums-CD

På en ekte bursdagsfest blir det gjerne både pølser, saft, bløtkake og sang. I Nordjordet barnehage har de planene klare.

Vi skal både ha pølser med lompe, saft, bløtkake og en spesiallaget bursdagssang. Sangen er det en av de ansatte her som har laget, og den skal barna lære seg før festen. I ettertid skal vi i tillegg lage en jubileums-CD, hvor sanger som er spesielle for barnehagen skal være med i tillegg til den nevnte jubileumssangen, forteller Neksum.

Kreativ gjeng

I andre etasje sitter Vilde (2), Nikoline (3), Eline (4), Emilie (5), Stella (2), Eva (2), Anne (3) og Aleksander (5). En svært kreativ gjeng som gjerne benytter både glitter, farget lim og tegnestifter for å få frem de rette detaljene.

Vi har laget masse fint allerede og pyntet i nesten alle rommene. Det var til og med glitter på stolen min isted, smiler Emilie.

Og, du må se i taket! Der henger noen av de kronene vi har laget. Jeg synes den lilla er så fin, sier Eline.

Alle er med

Bente Carlsen og Anita Binde jobber begge i barnehagen og skryter av barnas innsats. De synes det er spennende med et prosjekt hvor alle kan delta og der man lærer mens man koser seg med ulike oppgaver.

Barna synes det er spennende med bursdagsfeiring, og 20 år synes de jo er ganske gammelt. Når de er med på både forberedelsene og selve feiringen synes de selvsagt det er stas, alle har jo bidratt med noe, sier Anita.I kveld, torsdag, fra klokken 15.30-18.30 er barnehagen åpen for både nye og gamle bekjente. Alle er velkomne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.