RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehagene forfaller – bydelspolitikere fortviler

Søndre Nordstrand har mange fine barnehager, men de eldre preges av dårlig vedlikehold. Nå kommer forholdene på den politiske dagsorden.

Søndre Nordstrand: For to uker skrev Nordstrands Blad om Sloreåsen barnehage på Holmlia hvor radiatorer frøs og takplater falt ned.

LES SAKEN: Vannet frøs – barnehagen måtte stenge

Da tok nestleder i BU, Liv Jorunn Eriksen (SV) grep, og i BU torsdag kveld kommer vedlikehold av bydelens barnehager på dagsorden.

– Jeg forventer ikke at vi kan ta hele saken torsdag kveld, men vi må komme igang, for det er ikke bare på Sloreåsen det står dårlig til, sier Liv Jorunn Eriksen.

Sentralt og lokalt

Ansvaret for vedlikehold av barnehager er todelt - noe hviler på bydelen og noe på Omsorgsbygg (OBY).

Men begge har det til felles at det er lite penger å bruke i forhold til behov.

LES OGSÅ: Skal rehabilitere 19 barnehager

Bydelen har gjennom flere år hatt lister over vedlikeholdsbehov, men både egne prioroteringer og OBYs har blitt forskjøvet.

I bydelsutvalget

Men om det har vært mye frem og tilbake, vil lokalpolitikerne ha handling. Liv Jorunn Eriksen har laget en seks-punkt spørsmålsliste til i morgen kveld.

Her ber hun om oppdaterte vedlikeholdslister og prioriteringer. Hun ber om informasjon om det som skjedde i Sloreåsen barnehage og om det er tilsvarende forhod andre steder og om hva som er gjort i Sloreåsen, og hun vil vite om hva som har skjedd med ubrukte midler.

Dette siste blir konkretisert i forbindelse med årsmelding og årsstatistikk for 2010. For her kommer det nemlig frem at bydelen har et mindreforbruk på 400.000 kroner på akutt vedlikeholdsbehov i barnehager.

Arbeidsutvalget vil vite om hvorfor disse pengene ikke er brukt når forholdene er så dårlige som de tydeligvis er i f.eks. i Sloreåsen barnehage.

Flere stiller altså spørsmål, og svar er ønskelig både fra bydelsadministrasjonen og OBY. Sistnevnte vil BU skal komme til dem og informere.

Tar tid

I og med det nok er behov for nøye gjennomgang av vedlikeholdsbehov, forventer ikke lokalpolitikerne fulle svar i torsdagens møte.

Men i løpet av første halvår må både vedlikeholdsbehov og prioriteringer komme på bordet.

Møtet i Søndre Nordstrand bydelsutvalg holdes torsdag 10. mars klokken 19 i Rosenholmveien 22.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere