RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehager stengt

Omsorgsbygg holder mandag en rekke barnehager stengt, etter at fundamentet under en midlertidig barnehage på Bjerke i Oslo kollapset søndag formiddag. En av disse ligger i Bydel Ullern og en i Bydel Vestre Aker.

BYDEL ULLERN/BYDEL VESTRE AKER: Det var Tonsenjordet og Refstad barnehage på Bjerke som plutselig kollapset søndag. Hadde dette skjedd en hverdag kunne resultatet blitt katastrofalt. Omsorgsbygg tar saken svært alvorlig, og vil undersøke alle tilsvarende barnehagebygg.
Sikkerhet kommer først, sa direktør for barnehageutbygging i Omsorgsbygg Per Morten Johansen, til NRK Østlandsendingen søndag. Det er firmaet Uniteam som har satt opp alle brakke-barnehagene av samme type som den som kollapset. Omsorgsbygg vil sammen med Byggforsk undersøke alle de ni brakkebarnehagene som er satt opp av Uniteam. Johansen i Omsorgsbygg uttalte søndag at han håper å være ferdig med undersøkelsene i løpet av mandag, slik at barna kan være tilbake i barnehagen igjen på tirsdag. Men barnehagene vil holdes stengt lengre dersom undersøkelsene tar lang tid. Søndag hadde man ingen teorier om årsaken til at brakkeriggen plutselig kollapset.
Vi fårstår ikke hvordan dette kan ha skjedd. Vi har ikke vært borti noe liknende tidligere, uttalte Johansen. Han slo fast at Omsorgsbygg ikke klandrer Uniteam for det som har skjedd.
Det er ingenting på nåværende tidspunkt som tilsier at de har gjort noe galt, sa Johansen søndag. Midlertidige Tonsenjordet og Refstad Barnehage er bygd av 30 brakker over to etasjer som står på et ca 60 cm høyt rammeverk. Det viste seg at hele fundamentet som holdt paviljongene oppe hadde sviktet og at brakkebygningen hadde falt ned på bakken.

Disse blir stengt:

I tillegg til Tonsenjordet/Refstad barnehage i Bydel Bjerke bydel har Omsorgsbygg bestemt seg for å stenge disse 8 barnehagene:
Monolittveien barnehage i Ullern
Tråkka barnehage i Vestre Aker.
Rektorhaugen barnehage i Nordre Aker.
Lersolveien barnehage i Nordre Aker.
Tåsen barnehage i Nordre Aker.
Rosenhagen barnehage i Nordstrand.
Abildsø midlertidige barnehage.
Pål Bergs vei barnehage i Østensjø.

Kontakt bydelen

Oslo kommune opplyser at verken barn, foreldre eller ansatte vil ha adgang til barnehagene inntil det er gitt klarsignal fra Byggforsk at de er trygge. Foreldre med barn i de barnehagene som nå holdes stengt bes kontakte bydelen for nærmere informasjon om hvordan de skal forholde seg. Foreldre som har spørsmål om Oslo kommunes barnehageutbygging kan henvende seg til Omsorgsbygg på telefon 23488000. Oslo kommune opplyser at barnehagen der fundamentet sviktet søndag er bygget i 2005. Omsorgsbygg har hatt møter med entreprenøren som hadde ansvar for fundamentet. Det skal være bygget et stort antall bygg på tilsvarende fundamenter i Norge, og Omsorgsbygg er ikke kjent med at tilsvarende uhell har skjedd noe annet sted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere