RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehager stengte porten i protest


Mor Nina Vogt-Østli støtter aksjonen, selv om hun måtte hente lille Iben noen timer tidligere enn vanlig. FOTO: Erik Tangen
Mor Nina Vogt-Østli støtter aksjonen, selv om hun måtte hente lille Iben noen timer tidligere enn vanlig. FOTO: Erik Tangen
Collettsløkka barnehage aksjonerte mot Regjeringen tidligere i dag.

COLLETTSLØKKA: - Nå må vi gå, Iben!

Mor Nina Vogt-Østli ankommer Collettsløkka barnehage uvanlig tidlig denne tirsdagen.

Collettsløkka er nemlig en av en rekke private barnehager som stengte dørene klokken tolv i dag, i protest mot Regjeringens forslag om å stryke paragraf 14 i barnehageloven.

Stengte døren klokken tolv

Paragrafen sier at "barnehager skal behandles likeverdig i forhold til offentlige tilskudd".

Dersom lovendringen vedtas i Stortinget vil ikke private barnehager være sikret en finansiering på nivå med de kommunale barnehagene.

Med bakgrunn i dette oppfordret Private Barnehagers Landsforbund (PBL) alle landets private barnehager å stenge dørene klokken tolv i dag - nøyaktig to uker før Stortinget skal behandle det omstridte lovforslaget.

Støttes av foreldrene

De aller fleste private barnehagene som ikke deltar i aksjonen støtter saken, men avstår fra å aksjonere av hensyn til foreldrene.

Mor Nina Vogt-Østli støtter opp om aksjonen uten forbehold.

- Jeg stiller meg veldig positiv til denne aksjonen, fordi det er viktig at barn i private barnehager får det samme tilbudet som barn i kommunale barnehager. Hvis de fjerner paragrafen er jeg redd de private barnehagene ikke vil prioriteres i like stor grad som før - kanskje særlig i kommuner som oppnår full barnehagedekning, sier Vogt-Østli.

Hun tror ikke forslaget er valgflesk for foreldre med barn i private barnehager, akkurat.

- Jeg vet om flere foreldre som vurderer å bytte parti til høsten som følge av dette, slår Vogt-Østli fast.

Blir ikke tatt på alvor

- Vi ble oppfordret til å aksjonere av PBL, og valgte å bli med for å skape blest om saken, forteller styrer i Collettsløkka barnehage, Vibekke Lie.

- Vi synes det er veldig rart at regjeringspartiene vil fjerne paragrafen nå, siden de tidligere har støttet likebehandling av private og kommunale barnehage, sier hun.

- Føler du at Regjeringen ikke tar de private barnehagene på alvor?

- Ja, det er vel den følelsen jeg sitter igjen med. Det kan virke som om de helst ikke vil ha private barnehager i det hele tatt, og at de kanskje ser for seg å ta over private barnehager på sikt, sier Lie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere