*Nettavisen* Nyheter.

Barnehagestart med ministerbesøk

Livia Lindstad (4) hadde plukket blomster til kunnskapsminister Kristin Halvorsen som kom på besøk til Lerdal barnehage torsdag. Alle foto: Øystein Dahl Johansen

Livia Lindstad (4) hadde plukket blomster til kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Klikk på bildet for å forstørre.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen satte seg ned og deltok sammen med barna i språkgruppa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Da Laila Tønder fra Bjørnholt bibliotek kom med tre kasser bøker kastet barna seg ivrig over dem for å komme i gang med lesingen.

PRINSDAL: I disse dager starter tusenvis av barn i barnehage etter sommerferien. For å markere starten på barnehageåret la kunnskapsministeren turen til Lerdal barnehage i Prinsdal.

Se alle bildene fra ministerbesøket her

I porten ble Kristin Halvorsen møtt av representanter for bydelsadministrasjonen og litt opp på gangveien kom Livia Lindstad (4) gående mot ministeren med en blomsterbukett som hun hadde plukket sammen med moren sin.

– Det var fint å møte henne, sier Livia som sjarmerte ministeren og fikk vist fram noen skrubbsår på kneet som ministeren lovet å blåse på.

Faglige utfordringer

Bydel Søndre Nordstrand har en ung befolkning (32,5 år i snitt) og 40 prosent av innbyggerne har ikke-vestlig opphav. Stadig flere minoritetsspråklige barn går i barnehage og derfor kom ministeren på besøk for å se hvordan Lerdal barnehage og Bydel Søndre Nordstrand jobber med disse utfordringene.

– Dette gir faglige utfordringer i barnehagesammenheng, sier enhetsleder for barnehager i bydelen, Torild Norstrøm som mener gratis kjernetid har gitt bydelen mulighet til å skape et barnehagetilbud for alle.

Oppsøkende virksomhet

I Lerdal barnehage snakker barna hele 18 språk, og det at barna går i barnehage gir dem store fordeler, spesielt med tanke på språklæring

Se alle bildene fra ministerbesøket her

Bydelen driver blant annet oppsøkende virksomhet for å komme i kontakt med alle barnefamilier og informere dem om barnehagetilbudet.

Bokfest for små lesehester

Under besøket fikk språkpedagog Ingunn Bjune og en av de populære språkgruppene i barnehage viste fram litt av det pedagogiske opplegget for kunnskapsministeren og resten av følget.

Så kom Laila Tønder fra Bjørnholt bibliotek med tre kasser bøker som barna kastet seg ivrig over. Lesefesten var i gang og de små lesehestene benket seg rundt bordene mens stillheten senket seg.

Imponert

Under besøket satte Kristin Halvorsen seg ned blant barna og deltok i undervisningen.

– Jeg er veldig imponert over den positive holdningen til det å leve i et flerkulturelt samfunn og jeg skjønner godt at de ønsker å vise fram noe av det positive arbeidet som foregår med utvikling av språkforståelse, sier Kristin Halvorsen

Også de ansatte var fornøyd med besøket.

– Det var bare hyggelig. Hun er så avslappet og naturlig og deltok i det vi viste fram. Vi er veldig glad for at vi får mulighet til å vise det fram, sier Berit Norstrøm som er leder i Lerdal barnehage.

Ledige plasser

Nå håper hun at oppmerksomheten rundt barnehagene i Bydel Søndre Nordstrand bidrar til å rekruttere flere førskolelærere til bydelen.

– Vi ønsker flere fagfolk og håper at de spennende utfordringene vi har tenner fagfolk til å komme hit, sier Berit Norstrøm.

Bydelen har per i dag fortsatt noen ledige plasser i barnehagene, spesielt i minibarnehagene for fire og femåringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.