RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnekoret gikk fra dør til dør


På Holmlia var det i år svært unge innsamlere som gikk fra dør til dør under Fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp. Barn i kirkekoret HoBaKluss hadde følge med voksne. F.v.: Inga Rosnes Holte, Aurora Eriksen Hjorthaug og Margrethe Ai Haaland.
På Holmlia var det i år svært unge innsamlere som gikk fra dør til dør under Fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp. Barn i kirkekoret HoBaKluss hadde følge med voksne. F.v.: Inga Rosnes Holte, Aurora Eriksen Hjorthaug og Margrethe Ai Haaland. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Det var ikke for å synge HoBaKluss på Holmlia var samlet i kirken tirsdag ettermiddag. Nei, de skulle gå fra dør til dør i forbindelse med den årlige Fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp.

HOLMLIA: I mange år har det vært konfirmantungdom som har vært stammen av innsamlere i aksjonen før påske. På Holmlia valgte man i år å la barn ta oppgaven - sammen med foreldre.

– Tirsdager er HoBaKluss-dag her i Holmlia kirke, så nå skal disse ut på innsamlingsrunde, forteller Hans Olav Baden, organist i kirken.

HoBaKluss er Holmlia kirkes barnekor.

Håpefulle unge

Omkring 80 personer fikk sine bøsser og legitimasjonskort, og med kart over hvilke roder de skulle gå, la de i vei med håp om å komme tilbake med fulle bøsser.

– Vi skal hjelpe Kirkens Nødhjelp slik at de igjen kan hjelpe noen som ikke har det godt, forteller Inga Rosnes Holte (8).

Sammen med Aurora Eriksen Hjorthaug (9) og Margrethe Ai Haaland (9) skal hun til Liakollen for å samle inn.

– I og med det er barn som samler inn, må de ha voksenfølge, og dermed blir årets innsamlingsaksjon her en familieoppgave, sier Baden.

Før de unge la ut for å ringe på dører, ble de fortalt om hva denne aksjonen er og om hvem som skal få hjelp.

Les også: Samlet inn med sang på Karl Johan

Penger til Syria

Som kjent er det ofre som er rammet av borgerkrigen i Syria som er hovedmålet i år. Ellers går det penger til mange av de oppgaver Kirkens Nødhjelp har rundt om i verden.

Fasteaksjonen før påske har vært arrangert fra 1967. Dette er den største landsomfattende innsamlingsaksjonen etter TV-aksjonen. I fjor kom det inn omkring 30 millioner kroner.

Mer innsamling: Sjekk den voksne sjekken!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere