*Nettavisen* Nyheter.

Barnekulturdagen

Lørdag 5. november fylles Nordberg kirke til randen av kultur for barn og voksne. Barnekulturdagen er igjen i byen.

Nordberg: - Meningen er å vise et bredt spekter av kulturen som rører seg i Nordre Aker. I fjor var det stort, men i år håper vi det blir enda større, smiler primus motor Marianne Skui, som har jobben med å rekruttere folk og ha oversikt over hvem som kommer.
- Det er klart det er mye arbeid, men jeg vet jo hva jeg går inn i. Å se arrangementet i sin helthet gjør det i tillegg verdt det, sier hun.

Fylt til randen


En konsert i kirken sparker det hele i gang og baner vei for musikere, dansere og sangere i alle kirkens rom. Om plassen i kirken holder; er på ingen måte sikkert.
- Det som er sikkert er at dette vil bli en happening det er verdt å få med seg. Den unike stemningen i Nordberg kirke kombinert med deltagernes entusiasme er helt fantastisk. Jeg lar meg stadig overraske og imponere, sier Skui som i mange år har jobbet med barn og musikk.

Sirkus, trommer og breaking


I Trikkehallen på Kjelsås har flere av deltagerne møtt opp. I et hjørne er det sannelig en mann som sjonglerer.
- Vi, det vil si jeg og Kaia, er fra Sirkus Pilar og vi vil i tillegg til å holde et lite show ta med barn på workshop, forteller Sergio Pilar.
For de med sans for rytme og samspill vil også tromme og rytmegruppen Maguti bli å finne i Nordberg kirke, og Joackim Sand understreker at deres musikk; ja, den blir til i øyeblikket.
- Vi har vært med på dette de fem siste årene og de to siste har vi hatt en såkalt trommesirkel. Det er utrolig moro å være med på dette arrangementet, ikke minst fordi det skjer i en kirke. Et godt eksempel på at man gjerne kan tenke alternativt når det gjelder å benytte slike rom, sier Sand.
Breakeren Victor Prag (13) er en av tre som også skal i ilden lørdag. Han mener sporten er like kul å være med på som å se på.
- Det er viktig med både rytme og bevegelser der også. I og med at det er et såpass lite miljø er det enkelt å få være med på spennende arrangementer, sier han.
Og ta det med ro, Megakoret og Gospelkoret kommer også.
Bidragsytere til arrangementet er Nordberg Kirke, Nordberg og Berg Lions, Korsvoll Vel, Nordre Aker Bydel, Musikk- og kulturutvalget i bydel Nordre Aker og Norsk Musikkråd. Arrangementet starter kl. 13.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.