RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnepark for flere

Det ble på forrige bydelsutvalgsmøte vedtatt ar barneparkene skal åpnes for barn fra andre bydeler, og for barn under halvannet år.

ST. HANSHAUGEN: På BU-møtet 28. mars kom barneparkene nok en gang på bordet. I åpen halvtime argumenterte foreldrerepresentant for Sophus Bugge barnepark, Kaja Hegg, for forandring av barneparkvedtektene.
Hun pekte særlig på behovet for å kunne ta inn barn fra andre bydeler, og behovet for at barn under 3 år også bør få barneparktilbud.
Det er kjempevanskelig å få barnehageplass for foreldre med barn under tre år, sa Hegg. I tillegg ville hun fortsatt kjempe for en opprettholdelse av Sophus Bugge barnepark, og kom med forslag om flytting av parken til et område på Marienlyst. Barneparken ble på BU-møte 28. februar vedtatt nedlagt fra juli i år.
På den måten går det an å både få utbygging av barnehage, og videreføring av barneparken som vi alle er så glad i, sa hun.
Den private Fagerborg menighetsbarnehage skal benytte seg av barneparkplassen for videre utbygging av barnehagen.
Beholde park
På telefon med Geir Olsen får Lokalavisen opplyst at Venstre vil rette et forslag om å videreflytte Sophus Bugge barnepark til Marienlyst på neste BU-møte.
Vi innser hvordan stemningen er i bydelen når det gjelder barneparker, sier en oppgitt Olsen. Han forteller videre at Venstre vil ivareta barnehageplasser og barneparker samtidig. Det vil heller ikke være noe problem å samarbeide med Fremskrittspartiet i denne saken, sier han.
Foreldrerepresentant Anders Langholm og Morten Ruud påpekte i et brev til bydelsadministrasjonen hva de mente var en betydelig regnefeil, som har vært lagt til grunn for videre utregninger av dagens barneparkpriser. I dag betaler man 1830 kroner for å ha barn i barnepark månedlig, med en daglig åpningstid på fire timer.
Bydelsdirektør Tone Frønes holder på sin side fast ved at bydelsadministrasjonen har utført riktige utregninger.
Jeg synes det er beklagelig at bydelsadministrasjonen blir beskyldt for å ha fikset og trikset med tallene, sier Frønes. Hun mener det blir opp til Kommunerevisjonen å avgjøre om budsjettet skulle være feilaktig. Bydelsdirektøren opplyser videre at det aldri har vært lagt skjul på at barneparkprisene er urimelig høye i forhold til barnehageprisene. I dag ligger makspris på barnehager på 2250 kroner for mennesker med en årsinntekt på over 250.000 kroner.
1830 kroner for fire timer om dagen i barnepark er et altfor høyt tall, sier Frønes. Den høye prisen er i følge Frønes et resultat av at barneparkene over lengre tid har gått med underskudd, og at bydelsutvalget ikke får lagt ned nok barneparker. Bydelsdirektøren regner med at prisene på barnepark vil bli satt ned etter at Sophus Bugge legges ned i juli.
Lone Kongsrud har selv datteren Sol i barnepark, og reagerer på de høye prisene.
Det er ikke narurlig at foreldre skal måtte betale så mye for å ha barn i park, sier hun. Hun peker i tillegg på at det er viktig å gi foreldre valgfriheten mellom barnepark og barnehage.
Jeg savner også en tilretteleggelse for barn med spesielle behov, sier hun. Hennes datter trenger fysikalsk behandling, og kan ikke være i barnehage.
Det burde være større samsvar mellom pristilbudet i barnepark og barnehage, avslutter hun.
Opptak
Det var på punktet om opptak det ble fattet to endringsvedtak. Geir Olsens forslag om å forandre ordlyden fra "barn må være fylt 1,5 år ved opptakstidspunktet" til "barn bør..." ble vedtatt mot Høyre og Sosialistisk Venstrepartis stemmer.
Arbeiderpartiets Hakon Sandøy rettet et endringsforslag om å tilføye at plasser skal "primært" tildeles barn bosatt i Bydel St. Hanshaugen. Bydelsutvalget stemte for forslaget mot SV og én stemme fra Høyre.
Foreldrerepresentant Kaja Hegg sier hun er fornøyd med resultatet.
Det betyr at barneparkene kan overleve økonomisk ved å få lov til å ta inn barn fra andre bydeler, og barn under halvannet år, sier Hegg. Hun sier likevel at foreldrene vil fortsette kampen mot nedleggelse av Sophus Bugge barnepark.
Etter BU-møtet kommenterte Tvetå at han var rimelig fornøyd med resultatet, med tanke på situasjonen.
De vil jo ikke ha barnparker, så dette er det nærmeste et godt resultat vi kan komme, sier Tvetå.
Sven Bue Berger i bestilleravdelingen i Bydel St. Hanshaugen opplyser at det er tolv søkere som står på venteliste med barn under halvannet år fra denne bydelen, og to eksterne søkere.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere