Barneparken legges ned

Foreldre i bydelen får ikke lenger to barneparker. Arkitvfoto

Foreldre i bydelen får ikke lenger to barneparker. Arkitvfoto

Stensparken barnepark får ikke fortsette driften til neste år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Geitmyrveien barnepark på St. Hanshaugen opprettholdes

ST. HANSHAUGEN: – Ja, barneparken i Stensparken forsvinner, sier Stian Oen (SV) nestleder i bydelsutvalget.

Han presiserer likevel at alle som ønsker seg plass i barnepark i bydelen skal få dette, og at driften videreføres i Geitmyrsveien barnepark.

Lokalavisen har ved flere anledninger skrevet om foreldres kamp for barneparkenes eksistens.

Fra fire til en

Over en periode på flere år har barneparkene i bydelen blitt redusert fra fire (Telthusbakken, Stensparken, Sophus Bugge og Geitmyrsveien barnepark)

I nok en stram budsjettperiode ble det tirsdag denne uka vedtatt at de to gjenværende barneparkene, Geitmyrsveien og Stensparken, heller ikke kan opprettholdes.

– Den som ønsker seg barnepark tilbud i bydelen får det. Budsjettrammene er for små, og byrådet gir oss ikke nok penger slik at vi får et budsjett vi kan være stolte av, sier Oen.

Han forteller videre at mange som søker ikke tilhører bydelen, og at økonomien ikke tilsier at man kan opprettholde to barneparken selv om mange ønsker seg dette.

Tall-tull?

Det har ved flere anledninger vært hevdet av foreldre til barn i de berørte parkene at bydelen opererer med feilaktige tall i henhold til antall søkere og antall barn i de respektive parkene.

Geitmyrveien barnepark videreføres altså, og blir det eneste barnepark-tilbudet til bydelens befolkning på St. Hanshaugen.

Alle vil ha dobbeltpark med to ansatte i Geitmyrsveien istedet, sier småbarnsmor Jenny Westad som er fornøyd med at barneparktilbudet fortsatt eksisterer. Alle foreldre ble forespurt i et spørreskjema av bydelen, og dommen om å opprettholde en dobbeltpark med to ansatte framfor to parker var klar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.