RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barneparken trues


Sølje Bergman er opprørt over forslaget om 30 prosents prisøkning på barneparken i Sofienbergparken.
Sølje Bergman er opprørt over forslaget om 30 prosents prisøkning på barneparken i Sofienbergparken. Foto: FOTO: PRIVAT
Det blinker rødt lys for Sofienberg barnepark når Bydel Grünerløkka skal spare penger.

GRÜNERLØKKA: Bydel Grünerløkka foreslår å øke oppholdsbetalingen fra 1.569 til 2.100 kroner måneden. Det er en prisøkning på drøyt 30 prosent, hvis politikerne går med på forslaget.

Foreldrene raser. Sølje Bergman har satt igang en aksjon for å redde barneparken. Hun tror barneparken blir ofret i et politisk spill, nå som det er full barnehagedekning i Oslo.

– Blir ikke tatt på alvor

– Vi som ønsker å ha barna mer hjemme blir ikke tatt på alvor, og får ikke respekt for våre valg. Det er noen foreldre som ønsker litt andre løsninger enn A4. Da er barneparken et godt alternativ til fulltids barnehage. Barna kan leke fritt og bli passet på av hyggelige mennesker, sier Bergman til Østkantavisa.

Hun slakter forslaget om prisøkning.


– Det blir latterlig å øke prisen til 2100 kroner, som er omtrent på nivå med en vanlig barnehageplass. Et idiotisk forslag. Dette blir gjort for å presse foreldrene. Det henger ikke på greip, sier hun.

En så drastisk prisøkning vil i praksis bety kroken på døra for barneparken, frykter Bergman, som mener politikerne må klare å se hva slags alternativ dette er. I oppropet fra foreldrene nevnes det blant annet at mange foreldre ønsker mer tid med barna sine og at mange ikke ønsker å la barna gå i barnehage fra de er ett år. Flere foreldre ser også på barneparken som et alternativ til en stressende hverdag.

Foreslår kompromiss

Høyres Ulf Granli vil forslå et kompromiss i saken.

– Høyre mener at et så dramatisk påslag av egenandelen vil true eksistensen av parken og vi mener at en sum omkring 1870 kroner vil være passende, sier han.

Selv om foreldre velger barnepark fire timer daglig, framfor fulltids barnehageplass, betyr ikke det at man nødvendigvis er motstander av barnehage, presiserer Bergman.

– Barnehage er ikke noe dårlig alternativ, men vi ønsker å ta ansvar så lenge vi kan for barna våre. Dette forslaget er et inngrep i valgfriheten og en hån mot oss som faktisk ønsker å være hjemme med barna våre. Barna har også behov for å være mer sammen med mamma og pappa. Derfor er barneparken et glimrende alternativ, sier hun.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere