*Nettavisen* Nyheter.

Barneranere for retten

Arkivfoto

I alt 19 ungdommer blir neste uke stilt for retten i Oslo, tiltalt for å ha stjålet mobiltelefoner. Det yngste offeret var bare tolv år da ranet fant sted.

OSLO: Tirsdag starter rettssaken mot 19 personer i alderen 15-20 år er tiltalt for ran og grovt tyveri av mobiltelefoner en rekke forskjellige steder i Oslo. Hele 24 mobiler skal guttene ha ranet til seg, i tillegg til en sparkesykkel.

Ranene skjedde på vårparten ifjor.

Truet med knokejern

Noen av ofrene skal ha blitt lurt til å låne bort sin mobiltelefon, hvorpå ranerne stakk av. I andre tilfeller var ranerne voldelig. Det skal ha blitt utdelt både slag og spark i ulike former.

De har også brukt knokejern for å true til seg telefonene.

Les også: Frykter flere barneran – vil ha mer forebyggende arbeid

– Har innsett alvoret

– Han har innsett alvoret i det han har gjort, og skjerpet seg, sier Ola Lunde, forsvarer til en 16 år gammel gutt, til VG.

– Han er ekstra bekymret fordi han er så ung og gruer seg veldig til rettsmøtet, sier Knut Lindboe, forsvarer til en 15 år gammel gutt. Gutten erkjenner kun ett av fire tilfeller han er tiltalt for.

Flertallet av ofrene i saken er i tenårene.

Det yngste offeret er en gutt som var bare tolv år da han ble ranet i mai. Han ble slengt i bakken og fratatt en Samsung.

Les også: Ransbølge i Oslo i oktober

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag