*Nettavisen* Nyheter.

Barnestjernen som ble voksen i Oslo

Kristoffer Asknes er aktuell med plata How could we know. Foto: FOTO: NILS SKUMSVOLL

Han har vært barnestjerne i Sverige og trubadur på brune puber i København. Nå er det Oslo som gjelder for Kristoffer Asknes.

OSLO: For to uker siden kom plata «How could we know». Asknes første langspiller som soloartist. En samling melankolske låter som beveger seg mellom mange sjangre, men kanskje særlig befinner seg i Americana og alternativ coutry-land.

Barnestjernen

For litt under tyve år siden opplevde Kristoffer sin første sukesess på scenen. Sammen med bandet Cadillac Boys reiste han, elleve år gammel, fra den lille byen Vadstenai Östergötlands län i Östergötland til en stor konkurranse på Sveriges statskanal. De vant konkurransen, og med ett var de plutselig barnestjerner.

– Det var helt fantastisk å vite at man spilte foran så mange mennesker. Også var det skikkelig kult å turnere, forteller Kristoffer.

Det var imidlertid tøffere i skolegården når man kom tilbake fra turné.

– Der er han som liksom har vært på turne, fikk jeg slengt etter meg, husker han.

Det vanlige ungdomslivet vendte tilbake, og musikken havnet midlertidig på hylla. Men så begynte han på musikklinja, og fant tilbake til musikken for alvor.

– Jeg brukte all min tid på musikk. Og når jeg gjennom min stefar fikk tilbud om fast jobb som trubadur i København noen uker var det ikke vanskelig å hoppe av tilværelsen som skoleelev og satse for fullt, husker Krsitoffer.

Ekte vare

Nå er det altså «bare» Kristoffer Asknes det handler om.

– Det er en ganske melankolsk plate. Er du en trist fyr?

– På ingen måte. Og det håper jeg kan hjelpe meg til å skrive musikk som ikke blir for mye. Melankoli kan overdrives, men det er viktig at det som ligger der er ekte, mener han.

Som for eksempel låten Matilda Mae. En låt han skrev etter å ha spilt på et arrangement for rusavhengige i Oslo.

– Plutselig kom det en kvinne inn i rommet mens jeg spilte. Folk begynte å grine av glede. Alle trodde hun var borte. Slikt setter spor, og samme kveld ble låten til, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.