RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnevakter til tjeneste!

Trenger du barnevakt, men vet ikke hvem du skal spørre? Østensjø frivillighetssentral kan nå tilby barnekjære ungdommer som har gjenngått barnevaktkurs.

Tre kurskvelder i løpet av denne våren har et titalls ungdommer deltatt på barnevaktkurset i regi av Østensjø Frivillighetssentral og Familiesenteret, som hører innunder Oppsal helsestasjon.
Vi vet at det er mange som trenger barnevakter, men som kanskje ikke har noen i nærheten de kan spørre. Samtidig er det mange barnekjære ungdommer som gjerne vil tjene litt penger på å være barnevakt i årene fremover. Det er derfor vi arrangerte dette gratis barnevaktkurset, forteller Merethe Wichstrøm i Østensjø frivillighetssentral.
Kravene for å få delta på kurset var at man ikke var yngre enn ungdomsskolealder, bor eller går på skole i Bydel Østensjø, liker barn, er ærlig, pålitelig og har respekt for andres hjem.
Det er Familiesenterets foreldreveileder Wenche Helgheim som har undervist ungdommene. Temaene har vært alt fra barns utvikling til grensesetting, lek, aktivisering og førstehjelp.
Ungdommene har vært veldig lærevillige. De stilte interesserte spørsmål og var positive og glade i barn. Det er jo derfor de vil dette, og jeg tror de blir veldig gode barnevakter, sier Helgheim fornøyd.
Hvis du kan tenke deg å prøve ut en ung og lokal barnevakt, så ta kontakt med Østensjø frivillighetssentral på tlf. 22 75 84 84.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere