*Nettavisen* Nyheter.

Barnevennlig på Søndre Nordstrand

Barnefamiliene trives på Søndre Nordstrand. Det er tydelig at det er de barnevennlige omgivelsene som trekker til seg flerbarnsfamilier.

HOLMLIA: Det er veldig barnevennlig å bo her. Det er tilrettelagt for barnefamilier, sier Liv Kari Aspaas. Hun er på den nyoppussede helsestasjonen på Holmlia med sønnen Henrik på tre måneder. Aspaas flyttet fra Lambertseter til Holmlia for to år siden da eldstedatteren var seks måneder gammel.

Det var mye lettere å få barnehageplass her selv om jeg måtte ha henne hos dagmamma et halvt år først, sier hun.

Kultur for mange barn

Yosra Khemiri og Salem Jadidi er på helsestasjonen med seks uker gamle Tarik. De tror ikke han vil får mer enn ett søsken når han blir eldre.

Vi vil ikke ha flere enn to barn på grunn av ansvaret. Det er vanskelig å passe flere barn, mener pappa Jadidi. Han tror det fødes flere barn på Søndre Nordstrand fordi det bor så mange ulike kulturer der.

For mange som kommer fra andre land er det viktig for familien å få mange barn. Det er forskjellig fra hvor du kommer fra hvor mange barn som er vanlig, sier Jadidi. Når Tarik runder året vil foreldrene at han skal begynne i barnehage. Inntil da er det mamma som er hjemme med han.

Blir hjemme lenger

Susanne Dommersnes Sivertsen skal være lenger hjemme med datteren Andrea enn det som er vanlig. Eldstedatteren hadde 50 prosent barnahageplass til hun var nesten to år.

Det var ikke veldig mange som var hjemme med så store barn da, sier hun. Hun trives med å være småbarnsmor på Holmlia, men er usikker på om det er noen spesiell grunn til at det fødes flere barn i området.

Jeg tror ikke det er så spesielt her, men det er fint at det er mye natur og mange turmuligheter, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag