RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnevennlige krigere


NINJA: Et barnevennlig og uhøytidelig actionspill.
NINJA: Et barnevennlig og uhøytidelig actionspill.
Sjarmerende, uten wow-faktor.

SPILLVERKET.NO: Alle elsker ninjaer. Jeg antar det var en av inspirasjonene som fikk gjengen i Io Interactive til å gå fra å lage drapskunst i Hitman til å utvikle et familievennlig ninjaspill.

I motsetning til mange andre ninjaer er ikke disse først og fremst tøffe, men heller nusselige. Ved første øyekast er Mini Ninjas utrolig sjarmerende, med sine runde, små figurer og sin enkle, men fargerike grafikk.

Les også vår sniktitt på Mini Ninjas

Forlokkende omgivelser

De Asia-inspirerte områdene i spillet yrer av plante- og dyreliv, klukkende elver og atmosfæriske lyder.

Omgivelsene er nydelig fremstilt på en tegneserieaktig måte som minner en del om The Wind Waker i stilen. Det hele er ganske forlokkende.

Les også: Sonic finner tilbake til røttene

Wow-faktoren uteblir

Men det kan virke som om ambisjonene til Mini Ninjas har vært noen hakk for lave. Jeg savner en samarbeidsdel, og spillet skuffer generelt med tanke på utviklerens solide erfaring.

Mot slutten blir spillet riktig nok noe mer interessant i tråd med at utfordringen øker, men wow-faktoren uteblir.

Les også: Vil kombinere spill og leketøy

Barnevennlig action

Mini Ninjas er et helt greit, barnevennlig actionspill, og jeg tviler ikke på at de litt mindre kritiske kan mene at jeg er i overkant streng. Det er nemlig sjarmerende på overflaten, og tar seg selv veldig lite høytidelig, samtidig som ingen av delene er direkte dårlige.

Problemet er bare at summen av delene ikke leverer noen storartet helhetlig opplevelse. Det skyldes for å få utfordringer, for få avvekslinger og mangel på en engasjerende drivkraft.

Resultatet er helt klart noe man kan kose seg med, men som neppe kommer til å stå på listen over årets spill ved utgangen av 2009.

Les hele anmeldelsen av Mini Ninjas på Spillverket.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere