RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnevernspenger er ikke øremerket


– Flere meldinger til barnevernet betyr ihvertfall at flere barn blir sett, og det er bra! i følge statssekretær Henriette Westhrin (SV) i barne- og likestillingsdepartementet.
– Flere meldinger til barnevernet betyr ihvertfall at flere barn blir sett, og det er bra! i følge statssekretær Henriette Westhrin (SV) i barne- og likestillingsdepartementet.
400 nye barnevernstillinger ligger i 2010-budsjettet, men det er kommunene selv som bestemmer hvor pengene skal brukes.

OSLO: – Selv om det i 2010-budsjettet er tatt høyde for 400 nye barnevernstillinger, er det kommunene selv som prioriterer hvor pengene skal brukes – pengene er jo ikke øremerket barnevern. Men vi vet jo at antall meldinger og tiltak i barnevernet barn øker, og at denne økningen er ikke i takt med ansatte på barnevernskontorene, sier statssekretær Henriette Westhrin (SV) i barne- og likestillingsdepartementet.

Først 400 stillinger

Barneombudet har tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikkeat det i tillegg vil være behov for enda 600 nye stillinger i barnevernet.

LES OGSÅ: Vold mot barn øker

– Først må man ta utfordringen med å få på plass flest mulig av de 400 stillingene som er budsjettert inn for neste år, og så får man ta utviklingen derfra!

Westhrin er forøvrig glad for økningen av bekymringsmeldinger til barnevernet.

Glad for meldinger

– Dette har vi bedt om – vi vil at terskelen for å melde i fra skal bli lavere! Flere meldinger betyr ihvertfall at flere barn blir sett! Men foreløpig har vi ingen statistikk på hva den konkrete økningen skyldes, heller ingen tall på eventuell overrepresentasjon av minoritetsbarn eller ikke, sier Westhrin, som også tror Redd Barnas pågående kampanje «Vennligst Forstyrr», har vært med på å få flere til å melde ifra om bekymringsfulle forhold for barn.

LES OGSÅ: Nordre Aker: Mange alvorlige bekymringsmeldinger

Forstyrr!

– Mange som er bekymret for barn eksempelsvis i nærmiljøet, håper og tror nok ofte at noen andre tar tak i det. Men det må man gjøre selv! Vi ønsker som Redd Barna at folk skal bli enda flinkere til å melde i fra – bare forstyrr! oppfordrer Westhrin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere