Barnevernstjenesten fikk hjelp av lokale barn

Barna fant seg godt tilrette: Det nye samtalerommet falt tydelig i smak blant de unge kunstnerne fra Skøyen Terrasse- og Smestad barnehage.

Barna fant seg godt tilrette: Det nye samtalerommet falt tydelig i smak blant de unge kunstnerne fra Skøyen Terrasse- og Smestad barnehage. Foto: FOTO: ELISABETH WANG

Barnevernstjenesten i Bydel Ullern ønsker å bli enda flinkere til å snakke med barn. I går ble snoren til det nye og fargeglade samtalerommet klippet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Moro på tavlen: Barna synes det var ekstra gøy å tegne på tavlet i rommet med tusj.

Klikk på bildet for å forstørre.

I detaljene: Bildet til barna ved Skøyen Terrasse barnehage.

BYDEL ULLERN: – Vi arbeider kontinuerlig med å bli flinkere til å snakke med barn.

Ved å øke kompetansen, blant annet innen opplæring i ny metodikk kalt «Barnesamtalen», blir det mer fokus på barnets egen opplevelse, de får fortelle sin historie, sier fagkoordinator i Barnevernstjenesten Bydel Ullern, Kristine Berbom.

– For oss gir denne metoden og de ulike fasene i samtalen, flere knagger å henge informasjon på.

På den måten blir det enklere å huske alle de faglige begrepene. «Barnesamtalen» brukes per i dag også under politiavhør, men er altså videreutviklet for å brukes av Barnevernet, sier Berbom.

LES OGSÅ:VGs "barnehagebase" gir ikke et riktig bilde

Eksperthjelp

Inne på det nye samtalerommet, pent innredet med tre behagelige stoler og bord med duk, henger to fargeglade og lekne bilder.

Kunsten er signert de største barna i henholdsvis Skøyen Terrasse- og Smestad barnehage.

– Vi er så fornøyde med de to bildene barna har laget. De gir liv til rommet og gjør det mer barnevennlig, sier enhetsleder for barnevern, ungdom og fritid, Åse Nesbu.

Det utsagnet støtter både Kristine Berbom og barnevernskonsulent Stina Austefjord. Rommet innbyr til samtale og er møblert med tanke på at barn skal føle trygghet.

– Gjennom «Barnesamtalen» skal vi høre mer på hvert enkelt barn og få frem deres opplevelser og deres syn på egen sak og livssituasjon. Barnet skal ha en større rollen i sin sak, sier Berbom.

LES OGSÅ: Barnas tur i Holmenkollen

Skal avmystifiseres

I tillegg ønsker Barnevernstjenesten i Ullern å gjøre sitt arbeid mer synlig overfor barn og unge i bydelen.

– Gjennom samtaler med blant andre Ungdomsrådet i Ullern har vi kommet frem til at det vil være nyttig å gi den oppvoksende generasjonen mer informasjon om hvem vi er og hva vi jobber med.

Politiet har i lengre tid vært rundt på skolene i bydelene og nå har også vi tilbudt samtlige 5. og 8. klasser i bydelen et besøk fra oss, forteller Berbom.

LES OGSÅ: Hunder mot narkotika på Persbråten

Kunst, boller og saft

Et knippe spente barn på «innesko» lister seg gjennom gangen i Barnevernstjenesten. Flere er tydelig spente på å se sine egne kunstneriske ferdigheter innrammet og hengt opp på vegg.

– Se! Der er det! sier Emilie (5 1/2) og peker opp mot bildet på veggen.

Og som på alle offisielle åpninger var det også her en rød snor som måtte klippes over.

Den æren fikk Emilie (5 1/2) og Felix (5). Tydelig stolte klippet de snoren og hastet inn i det nye rommet. Der ventet både lek og moro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.