Barnevognteater med «Bitterfitta»

Hanna Kavli Lund er både hovedrolleinnehave, initiativtaker og produsent for forestillingen Bitterfitta som har premiere tirsdag 31. august.

Hanna Kavli Lund er både hovedrolleinnehave, initiativtaker og produsent for forestillingen Bitterfitta som har premiere tirsdag 31. august. Foto: ALLE FOTO: KNUT BRY

Med stykket «Bitterfitta» vil Hanna Kavli Lund gi alle trillende mødre og fedre en teateropplevelse utenom det vanlige.

Hanna Kavli Lund tror mange mødre vil kjenne seg igjen i hovedpersonen Saras utfrodringer som mor.

Parkteatret er stedet der du kan oppleve voksenteater mens poden får barnevakt.

LØKKA: – Jeg har selv en datter på snart tre. Da jeg hadde svangerskapspermisjon med henne savnet jeg tilbud på dagtid som også var for meg, ikke bare for barn. Man har jo allerede babybio, men det å gå på teater og ha med babyen sin tenkte jeg at ihvertfall jeg hadde satt pris på da jeg gikk hjemme. Det er mange kulturtilbud som ikke er tilrettelagt for å ha med barn, sier Hanna Kavli Lund fra St.Hanshaugen.

Hun er både initiativtaker, produsent og hovedrolleinnhaver når teaterstykket «Bitterfitta» settes opp på Parkteatret tirsdag 31. august.

Stykket er basert på den svenske bestselgerboka «Bitterfittan» av Maria Sveland og dramatisert av Marie Hedenius.

Vil kjenne seg igjen

– Hvorfor falt valget på akkurat dette stykket?

– Jeg var på utkikk etter noe å gjøre som engasjerte meg, og leste masse bøker og manus. Jeg kom over «Bitterfitta» og likte den veldig godt. Den er like aktuell også i dag, sier Kavli Lund.

– På hvilken måte?

– Vår generasjon har vokst opp med tanken om at vi er likestilte. Jeg tror mange får sjokk når de får barn og ser at de både fysisk og rent omsorgsmessig går over i et typisk kvinne- og mannforhold. Også hovedkarakteren Sara får sjokk når hun innser at hun ikke er så likestilt som hun trodde hun hadde vært. Sara og ektemannen er utdanna og intelligente mennesker, som snakket masse om likestilling tidlig i forholdet. Å få barn gjør at det blir forskjell på dem likevel. Mannen jobber ekstra mye, mens Sara blir hjemme med de konsekvenser dette får.

Kavli Lund mener morsrollen i dag innebærer at man i tillegg til barn også skal ha en karriere og rekke over alt.

– Foruten det å ha en identitet som mor, vil man også ha sin egen identitet. De konfliktene Sara sliter med tro jeg flere vil kjenne seg igjen i.

Etterlengta tilbud

Hun forteller at hun så langt har fått mange positive tilbakemeldinger fra trillende mødre på Løkka

– Det virker som det er et etterlengta tilbud.

Forestillingen har en øvre aldersgrense for de minste på 18 måneder og barna kan enten tas med inn i salen, eller bli passet på i vogna av barnevakter.

– Ettersom dette ikke er en forestiling for barn har vi satt en øvre aldersgrense. Noen synes kasnkje 18 måneder er litt for høy grense, så foreldrene må selv vurdere. Nå håper vi å se så mange som mulig på premieren. Det er fortsatt billetter igjen, lokker Kavli Lund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag