RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barokk i Vestre Aker kirke

Søndag 2. april inviterer Vestre Aker Kammerkor til barokkonsert i Vestre Aker kirke.

Ullevål: Vestre Aker kammerkor er tilknyttet Vestre Aker kirke og består av førti korister.Koret ledes av dirigent Karstein S. Ærø og siden starten i 1993 har koret fremført en rekke kirkemusikalske verk. Søndag 2. april klokken 19.30 er det J. S. Bach og G. Fr. Händel som står på plakaten.
- Solister er Tone M. Wik, Ebba K. Rydh, Vigmund G. Djupang og Greg Santa. Orkesteret består av musikere fra Oslo Filharmoniske Orkester og dirigent er Karstein S. Ærø, melder kammerkoret i en pressemelding.
Dirigent Ærø er født i Narvik i 1960, og arbeider som kantor i Vestre Aker kirke i Oslo. Han har studert kirkemusikk ved Musikkhøgskolen i Oslo og tok organisteksamen i 1984. I 1989 avla han diplomeksamen i orgelspill med etterfølgende debutkonsert i Oslo Konserthus.
- Bach komponerte sitt Magnificat, Marias lovsang, til juledagsvesper i St. Thomaskirken i Leipzig i 1723. Selv om verket er kort i utstrekning, har Magnificat et storslått format med fire solister, femstemmig kor og et for sin tid et stort orkester med trompeter, fløyter og oboer.
- Händels fire kroningshymner ble komponert til kroningseremonien for King George II og Queen Caroline i 1727. Vestre Aker kammerkor skal i denne anledning fremføre to av dem. Mest kjent av hymnene er nok Zadok the Priest, med tekst fra 1. Kongebok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere