Barratt Due starter videregående skole

SKOLE: Den ærverdige villaen i Lyder Sagens gate, som rommer Barratt Dues musikkinstitutt. Her skal det fra høsten 2013 opprettet et samarbeid med Akademiet videregående.

SKOLE: Den ærverdige villaen i Lyder Sagens gate, som rommer Barratt Dues musikkinstitutt. Her skal det fra høsten 2013 opprettet et samarbeid med Akademiet videregående. Foto: Foto: Privat

Norges ledende musikkinstitutt, Barratt Due på Fagerborg, starter videregående skole fra høsten 2013.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stephan Barratt Due. Foto: Foto: Sverre Chr. Jarild

FAGERBORG: Fra høsten kan elever med interesse for klassisk musikk velge en helt ny skolekombinasjon i Oslo.

Det nasjonale tilbudet «Barratt Due videregående» åpner høsten 2013 og vil gi et nytt og unikt tilbud til klassiske musikktalenter på lik linje med hva Fagerborg videregående skole gjør for dansetalenter eller det Norges Toppidrettsgymnas gjør for idrettstalenter, melder skolen i en pressemelding.

– Unikt i Norge

– Dette er et unikt tilbud i norsk sammenheng, og et sårt trengt tilbud, sier Alf Richard Kraggerud, leder av Unge Talenter på Barratt Due musikkinstitutt.

Elevene vil få nyte godt av pedagoger på toppnivå og får to hovedinstrumenttimer i uka, undervisning i kammermusikk, interpretasjoner, mesterklasser, akkompagnement, orkestre og ensembler m.m.

– Vi har sett at andelen norske studenter på masterutdanningene går ned. Andelen norske musikere i de norske orkestrene går ned. Underskogen i norsk, klassisk musikkliv gror ikke så godt som den burde, fordi vi ikke tilfører nok næring. En ny videregående for klassiske musikktalenter er et av tiltakene vi håper vil bidra til å tilføre næring til denne underskogen, sier Stephan Barratt Due, rektor og kunstneriske leder ved Barratt Due musikkinstitutt.

Tilbudet er et samarbeid med Akademiet videregående og gir generell studiekompetanse. Eleven får undervisning i allmennfag fra Akademiet og all musikkfaglig undervisning fra Barratt Due.

Akademiet videregående er både en privat videregående skole med statsstøtte, en privatistskole og et nettstuide – som blant annet holder til i Oslo.

Søknadsfrist for det nye tilbudet er allerede 1. februar 2013.

Barratt Due musikkinstitutt

Barratt Due musikkinstitutt har vært en sentral opplæring og utdanningsinstitusjon innen utøvende musikk siden 1927. Instituttet regnes i dag som en ledende talentutvikler innen klassisk musikk nasjonalt så vel som internasjonalt.

Mange fremragende norske utøvere har sin bakgrunn og sine studier fra Barratt Due musikkinstitutt, som: Henning Kraggerud, Vilde Frang, Tine Thing Helseth, Christian Ihle Hadland, Alexander Rybak, Didrik Solli-Tangen, Eldbjørg Hemsing, Ragnhild Hemsing og Catharina Chen.

Samarbeid med Majorstuen

Høsten 2011 startet musikk-klasser på Majorstuen skole opp med musikkundervisning ledet av Barratt Due musikkinstitutt.

Samme år startet instituttet også et samarbeid med Bergen og i 2012 inngikk Barratt Due samarbeid med El Sistema, et av verdens mest bemerkelsesverdige undervisningssystemer i musikk, som i dag favner over 500.000 barn og unge hovedsakelig fra favelaene i Venezuela.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.