*Nettavisen* Nyheter.

Barske riddere og vakre prinsesser

Fortellerteltet var fullt av prisnesser og riddere som kom for å høre historien om kong Arthur.

Aldri før har det vært så mange prinsesser og riddere på Sletteløkka.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sjonglering: Hva var vel middelalderen uten sjonglører?

Klikk på bildet for å forstørre.

Frilansene holdt en spennende turnering i praktfulle kostymer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vakre prinsesser (f.v.): Ingrid Fuglesen (8), Isabel Seierstad (8) og Malene Vengesh Folvik (6) koste seg på middelalderfest.

Klikk på bildet for å forstørre.

God stemning: Publikum var med og heiet og buet under ridderturneringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Prinsessene (f.v.) Heidi (9) og Jenny (6) Larsen hadde pyntet hattene sine med mors gardiner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spennende: Ridderne red rundt med øks og sverd og underholdt publikum med et spennende program.

SLETTELØKKA: Lørdag var det duket for middelalderfest på krigsskolen med musikk, fortellerstund, sjongleringsshow og ikke minst ridderturnering med frilansene.

Barn og voksne ble oppfordret til å kle seg ut i middelalderkostymer, og de som ville kunne få ansiktsmaling så de liknet enda mer på ekte prinsesser og riddere.

Flott initiativ

Primus motor for festen, Turid-Mette Johansen kan fortelle at funksjonærenes kostymer er fra kostymelageret på Det norske teater, og er veldig glad for at frilansene ønsket å holde sitt årlige ridderstevne på krigsskolen.

- Vi fikk en forespørsel fra frilansene om vi de kunne ha stevnet sitt her i år, så da tenkte vi å gjøre litt mer ut av det enn bare et stevne, så vi arrangerte like så godt en hel middelalderfest, sier Johansen.

Fortellerstund

Inne i fortellerteltet er det fullt av små prinsesser og riddere som har kommet for å høre på historien om kong Arthur. Men aller først får de servert en gåte; "Hva er bedre enn Gud og verre enn djevelen? De døde spiser det hver dag, og spiser vi det, så dør vi." Forslagene fra tilhørerne er mange:

- Råttent kjøtt?

- Middag?

- Bæsj?

Nei, det var visst ikke så lett. Fortellingen begynner, og ikke bare prinsesser og riddere, men også foreldre og journalister målbindes av historien om rettferdige kong Arthur og sverdet i steinen.

De to prinsessesøstrene med store, røde kinn, Heidi (9) og Jenny (6) Larsen syntes historien var veldig spennende. I anledningen hadde de pyntet seg med lange, spisse hatter som var dekorert med gardinene til mor.

Ridderturnering

Frilansenes ridderturnering var for mange dagens høydepunkt, og publikum buet og jublet om hverandre hver gang ridderne var i ilden, enten det var i tvekamp eller en og en på hver sin hest.

Og de hadde absolutt mange nok prinsesser å imponere lørdag formiddag, for de utgjorde omtrent femti prosent av tilskuerne; flere prinsesser enn det noen gang har vært på Sletteløkka.

Og svaret på gåten? Det var visst ingenting.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag