RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Premier: Edel Vevang og Eva Næve Hirsch står forran noen av premiene til lotteriet.
Premier: Edel Vevang og Eva Næve Hirsch står forran noen av premiene til lotteriet.

Basar for store og små

Teater og sang er noe av det som skal fylle Furuset kirke når de for 27 gang arrangerer basar. Da er det duket for sosialt samvær både for store og små.

Furuset: Første gang Furuset kirke arrangerte basar var i 1980. Det har alltid vært en stor suksses som mange i nærmiljøet gleder seg til.
- Dette er et viktig sosialt arrangement som mange syntes er morsomt, sier Edel Vevang diakon i Furuset kirke.
Pengene som kommer inn under basaren går til drift av kirken.

Variert program

Basaren går over tre dager. Den første dagen er onsdag 31 oktober. Da er det først og fremst duket for den eldre garde. Underholdning ved frelsesarmeen og servering av smørbrød og kringler står da på programmet. Fredag 2 november er det allsang, kakelotteri og Kåseri med biskop Øystein Larsen som står på programmet.
- Øystein Larsen var tidligere prest i Furuset kirke, men flyttet for noen år siden til Nord-Norge for å jobbe som biskop der. Nå har han kommet tilbake igjen og mange gleder seg til å treffe han. Han har blitt litt kjendis i nærområdet, kan Eva Næve Hirsch som er kirketjener (vaktmester) i Furuset kirke fortelle.
Lørdag 3 november er basarens siste dag, og da er det familiedag. Da skal MSM (musikk, scene, mening) og Fubago (Furuset barnegospell) opptre. MSM er en gruppe barn mellom 10-13 år. Disse ivrige barna synger, danser og dramatiserer til vanlig. Fubago er et barnekor for barn fra 4-10 år. Det står også et lite teaterstykke og hovedtrekning i loddsalget på programmet denne lørdagen.

Andre arrangementer

Furuset kirke har også flere arrangementer i løpet av året. De arrangere blandt annet vårfest for alle frivillige som hjelper til i menigheten, eldretreff annenhver uke, speider og barneklubb i tillegg til gudstjenester, fubago og MSM.
- Det er til sammen mellom 80-90 mennesker innom på basardagene, kirkens andre aktiviteter er også svært populære, forteller Edel og Eva engasjert.
Det er svært mange frivillige som hjelper til i menigheten. På basaren er det bare to ansatte fra kirken Edel og Eva, mens resten av de som hjelper til er frivillige.
- Mange er veldig engasjerte og har vært med å hjelpe til i mange år, forteller Eva.

Velkommen

Edel og Eva håper at mange tar seg en tur innom Furuset kirke under baseren.
- Her er alle hjertlig velkommen uansett religion, avslutter damene enstemig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere