*Nettavisen* Nyheter.

Basarkroner til Haiti-barn

For fjerde året på rad har familie- barnehager på Bekkelaget arrangert basar til inntekt for et norsk- drevet prosjekt på Haiti.

Bekkelaget: Petit Troll skole og barnehage er en bitteliten stiftelse det er viktig å støtte, synes Torhild Leirvik, eier av Symrahagen og Mariannes Hus.

Derfor har hun gått sammen med Bjørnehjørnet, Henriettes og Kilden barnehager om å samle inn penger til dette prosjektet. I høst har barn og voksne laget flotte ting, bakt hauger med kaker og sørget for gevinster til den populære tombolaen. Sist uke gikk basaren av stabelen i Bekkelaget menighetssenter, og innbrakte i overkant av 9000 kroner.

Sammen med inntektene fra sommerbasaren vår kan vi derfor overrekke 15.000 kroner til Petit Troll i år, sier Leirvik.

Lokal ildsjel

Hun forteller at skolen og barnehagen ligger i et slumstrøk utenfor hovedstaden Port au Prince, og at den ble startet av tre norske ildsjeler høsten 2000. Ragnhild Sletner fra Nedre Bekkelaget er en av ildsjelene, og for noen uker siden var hun i Symrahagen og viste lysbilder fra stedet.

Her fikk "våre" barn se hvordan de 60 barna i alderen 4-14 år og deres familier nyter godt av de pengene vi bidrar med. Haiti er et av de fattigste landene på den vestlige halvkule, og støtten fra våre fem familiebarnehager kommer derfor godt med, sier Torhild Leirvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.