Gå til sidens hovedinnhold

Basketdame med stil

Tracey Gravador er kun 1.55 og 21 år, men er likevel et av de største forbildene for basket-ungdom i Norge.

Ammerud: Hun ble nylig valgt til leder for hele landets basketungdommer under Norges Basketballforbunds forbundsting. Dette er ei dame med tæl.
Det var jo litt spesielt å være en ung jente og sitte på forbundstinget og stå foran de gamle guruene som har sitti der i alle år. Men det gikk jo kjempebra, sier hun og smiler. Det gjør hun ganske ofte. Og snakker fort. Lokalavisen Groruddalen møter den sjarmerende jenta på hjemmebane i Apaløkkahallen.
Dette er jo mitt andre hjem. Andre blir helt forbauset når vi skal ta t-banen og jeg ikke går av på Ammerud som mange av de andre. Jeg bor jo faktisk på Stovner, men det skulle man ikke tro så mye som jeg er her.

Spiller i 1.divisjon

Hun ser rundt seg i den strøkne nye Apaløkkahallen. Det lyser stolthet av hele dama.
Dette er jo et av Norges beste basketanlegg per i dag. Snart er gamlehallen oppe og går også, og da blir det virkelig bra, sier Tracey fornøyd. Selv spiller hun i 1.divisjon med damelaget til Ammerud. I fjor kom de på 2.plass og nå er målet å rykke opp til øverste divisjon.
Klubben ønsker å satse på oss. Men vi må være helt sikre på stallen først. Noen er litt, hmm, ambivalente, hvis jeg kan bruke det ordet. Dessuten skal vi rykke opp på egen hånd. Vi vil fortjene plassen i 1.divisjon, ikke bare melde oss på selv om det går an, sier hun bestemt.

Vil snu en trend

Det er ikke bare plassen i eliteserien Tracey er bestemt på å fortjene. Hun ønsker å fortjene rollen som forbilde også. Det er veldig viktig for henne å være med å skape gode holdninger blant ungdom, spesielt de som driver med basket.
Mitt personlige ønske er å snu en trend. Det har vært mange negative rollemodeller for basket fremme i media og amerikanske filmer, gangstertyper som havner i bråk og den slags. Dette vil jeg være med snu å på hodet, for man trenger ikke den slags attitude for å spille basketball. Det skal være gøy.
Tracey Gravador har i tre år frontet kampanjen "Shut up and play" som setter søkelyset på akkurat dette.
Det er et tøft oppvektsmiljø her på Ammerud og behovet for positive rollemodeller er absolutt til stede. I "Shut up and play"-kampanjen etterlyser vi respekt, stil og inkluderende holdninger blant basketfolk, sier hun. Og det hjelper.
Jeg blir så stolt når jeg ser at folk skjerper seg og er bevisste på at vi alle er forbilder for både basket og andre mennesker. Jeg ser forandringer og folk tenker seg om flere ganger. Det er flott, jubler Tracey, som drømmer om en jobb der hun kan kombinere å jobbe med ungdom og pasjonen for basketball.
NB! Les mer om "Shut up and play" på www.basket.no

Jeg blir så stolt når jeg ser at folk skjerper seg og er bevisste på at vi er forbilder for både basket og andre mennesker
Tracey Gravador

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto