RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Basketfeber på Bøler

Gutter 92 har fullført en flott sesong, vel vitende om at neste kan bli enda bedre. Da også med egen hjemmebane.

Bøler: G92-laget til Bøler har gjennomført historiens beste sesong, men trener Nina Østengen er ikke overrasket over suksessen.

Guttene har virkelige stått på. Vi har hatt et stabilt treningsoppmøte, og effektive, fartsfylte økter. Det gir resultater, forteller hun fornøyd.

Kvarfinale mot Oppsal

92-årgangen i Bøler basket har bestått av to lag, med om lag 20 spillere tilsammen. Førstelaget gikk en jevn sesong i møte, så marginer skilte tap og seier. De endte til slutt på 4. plass, og fikk dermed være med i sluttspillet. I kvartfinalen møtte de naborival Oppsal.

Det var en utrolig jevn og spennede kamp. Dessverre tapte vi til slutt med ett poeng, oppsummerer trener Østengen.

Finalens beste spiller

Sesongens høydepunkt må likevel være finaleplassen i Ammerud Open i midten av mai. G92 slo kretsmesterne i Oslo, Ullern, i semifinalen med ett poeng, men de bergenske mesterne, Gimle, ble akkurat litt for sterke i finalen. To poeng skilte gull og sølv i Ammerud Open. Men Bøler's Steve Holmqvist ble likevel kåret til finalens beste spiller, og sammen med lagkamerat Joakim Steinstad ble han tatt ut på All-star-laget.

En fantastisk flott sesong, jubler Østengen.

Ny hall- ny hjemmebane

Nå er det off-season, men laget ser frem til sesongstart i september på egen hjemmebane for første gang. 15. august åpner Bøler flerbrukshall, og da er det slutt på å spille hjemmekamper i Oppsal Arena.

Det bli kjempekult. Forrige sesong var et stort steg fremover, og det kan bare bli bedre, sier trener Østengen.

Den nye hjemmebanen blir et løft for hele basketmiljøet i Bøler, som til neste sesong stiller med rekordmange lag.

Til neste sesong stiller klubben med elleve basketlag, forteller klubbens leder, Lise Nygren fornøyd. Bøler basket har opplved en jevn oppgang i antall medlemmer og lag siden oppstarten for seks år siden. Da hadde de kun to lag.

I år har vi også for første gang spillere over 18 år. Ett lag i 5.divisjon og ett "junior-lag" i 4. divisjon. Det er vi veldig glad for, sier Nygren.

Jobber for jentene

Det er hovedsakelig på guttesiden som "rammes" av basketfeberen på Bøler, men klubben jobber bevisst for å holde på jentene også.

Blandt de yngre jentene er det stor deltakelse, men vi sliter med å holde på dem fra videregående-alder og oppover. Det håper vi å gjøre noe med, sier G92-trener Nina Østengen. Per dags dato har Bøler basket rundt 18 aktive jenter fordelt på 95-96 og 97-årgangene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere