*Nettavisen* Nyheter.

Bastionen optimistisk

Aslak Arntzen og resten av Bastionen går mot en spennende sesong.

Tippeligaklubbene holder på å forberede seg til ny sesong. Mens de reiser land og strand rundt har vi satt av litt tid til Bastionens leder Aslak Arntzen for å høre hans tanker om kommende sesong.

Lyn hadde en høyst middelmådig sesong i fjor og endte til slutt på en skuffende niende plass. Klarer Lyn en forbedret plass i år?

Topp fire

Lederen for Bastionen, Aslak Arntzen, ser frem til en meget spennende sesong.

- Hvilken plass havner Lyn på kommende sesong, Aslak?

- Det er veldig tidlig å spå utfallet allerede nå. Overgangsvinduet er ikke over enda, så spillerstallen er ikke komplett. Lyn skal forsterke laget med en ny spiss og en ny midtbanespiller. Men om jeg skal tippe med dagens stall så tror jeg de kan havne blant de fire beste om de spiller opp i mot sitt beste, sier Aslak Arntzen.

For å få til dette må laget bli mye jevnere. Laget spilte strålende på eget gress i fjor, men vant kun en bortekamp. Hele 10 av 13 kamper endte med tap på fremmed gress.

- Lyn må spille mye jevnere neste sesong og ikke variere så mye. Dessuten må vi bli bedre på fremmed gress. I tillegg trenger vi en spiss som kan score 15 mål, fortsetter han.

- Laget har et meget bra toppnivå. Vi kan slå Brann 6-0 på Ullevål, for så å tape neste kamp. Så vi må bli mer stabile.

Lederen for Bastionen mener også laget må utvikle det de er gode på.

- Lyn er gode bakover. I tillegg er de kjappe på kontringer. Laget er flinke til å bruke raske vinger og spisser. Dette må de fortsette med neste år, sier Aslak.

Talentfabrikken Lyn

Lyn er kjent for å utvikle unge spillere og klubben er ikke redd for å satse på dem.

- Jeg er ekstremt fornøyd med satsningen på egne spillere. Vi er desidert flinkest i klassen og spillerne benytter også muligheten når de får sjansen, sier han.

- Hvilke unge spillere tror du blir en suksess i år?

- Personlig gleder jeg meg til å se Endre Fotland Knudsen. Han er en god avslutter og jeg håper han kan ta nye steg. En annen spiller som jeg håper følger opp fra i fjor er Erling Knudtzon.

- Hvem er best på Lyn?

- Espen Hoff, svarer han kjapt før han utdyper:

- En veldig god spiller som jeg håper Lyn strekker seg langt for å beholde. Dette er spilleren vi må bygge laget rundt, fortsetter Aslak Arntzen.

Utviklingsfase

Aslak Arntzen mener at klubben og supporterne har fått et bra samarbeid de siste årene.

- Vi har et sunt samarbeid. Vi har opparbeidet tettere kontakt de siste årene. Vi har ofte forskjellige synspunkter, men det er jo sånn det skal være, sier han.

Når det gjelder treneren har han ingenting å utsette.

- Vi er i en utviklingsfase. Per dags dato har jeg ingenting å utsette. Henning Berg har fått en god erfaring som han tar med videre inn i neste sesong.

- I tillegg har vi et meget bra trenerteam. Kent Bergersen har kommet inn. Det tror jeg er positivt. Helheten er i alle fall veldig bra, fortsetter Arntzen.

Han trekker frem keepertrener Espen Granli.

- Han er Norges desidert beste keepertrener, mener han.

Tipper topp tre

- Kan du tippe topp tre den kommende sesongen?

- Det var et vanskelig spørsmål. Jeg tror Lillestrøm blir meget gode i år. Tom Nordlie er en meget god trener og han har et år på baken i LSK. Videre har Brann både resurser og spillere til å være med i toppen. Rosenborg kan også bli meget farlige i år om de får til en bra forsvarsrekke. Så jeg tipper tippeligaen ender i den rekkefølgen, sier Arntzen.

-Hvem går ned da?

- Også vanskelig spørsmål. Jeg tror ett av de lagene som rykket opp går ned. Sånn umiddelbart vil jeg tippe at Ham/kam går ned.

Nykommerne

Lyn har hentet tre spillere så langt på Bossmann. Aslak Arntzen gir følgende karakteristikk:

Shane Peter Stefanutto: Leverte varene i Lillestrøm En veldig god back som passer godt inn i vårt system. Han er god offensiv og trygg bakover.

Jimmy Tamandi: Kjenner lite til han. Jeg vet han har vært i landslagsdiskusjonen med Sverige. Har hørt han skal være en god og trygg høyreback. Spennende spiller.

Kjell Petter Opheim: En fysisk robust keeper. Har en veldig god rekkevidde. Først og fremst en god backup til Eddie.

Serieåpner med hovedtur

Bastionen pleier alltid å legge hovedturen sin til Trondheim. Dermed åpner både Lyn og supporterne med årets begivenhet.

- Vi skal møte Rosenborg allerede i første runde og vi pleier å arrangere en overnattingstur når vi møter Rosenborg. Grunnen til det er at vi trives veldig godt der. Vi mobiliserer godt og vi har hatt noen virkelig fine turer.

- Tror du på en god åpning?

- Rosenborg har jo nesten som vane å starte litt rufsete. Så vi har troen, opplyser han.

Hvis du fikk velge..

- Om du fikk velge en spiller fra en annen norsk klubb, hvem ville du valgt?

- Da ville jeg valgt Peter Ijeh. En meget spennende spiss som jeg tror Lyn ville fått godt nytte av. Han hadde definitivt garantert mål, avslutter Bastionen-lederen.

Dermed er det bare å vente og se om det blir en drømmeovergang for Aslak Arntzen og resten i Bastionen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag