Bastionen streiket mot Lyn-styret

Bastionens talsmann Kristoffer Smith-Meyer (til venstre) og styremedlem i Bastionen, Morten Røise Myhrvold ønsker mer åpenhet og en større dialog med Lyns styre. Det de ikke ønsker seg er Lars Bohinen som ny sportsdirektør eller Erik Langerud i profesjonell tilknytning til klubben.

Bastionens talsmann Kristoffer Smith-Meyer (til venstre) og styremedlem i Bastionen, Morten Røise Myhrvold ønsker mer åpenhet og en større dialog med Lyns styre. Det de ikke ønsker seg er Lars Bohinen som ny sportsdirektør eller Erik Langerud i profesjonell tilknytning til klubben.

Bastionen viste sin misnøye med Lyns styre ved å holde 30 minutters stillhet i seriekampen mot Nordre Land.

STILLHET: Under seriekampen mot Nordre Land sist søndag holdt Bastionen 30 minutters stillhet i protest. Her er medlemmer av Bastionen fra en seriekamp tidligere i sommer.

SPORTSLIGE: Lyns herrelag holder seg utenfor diskusjonen, men la merke til den stille protesten fra Bastionen. Her sklir Faisal Dahir inn et mål for Lyn i en seriekamp tidligere i år.

OSLO: Sist uke valgte Bastionens representant i styret til Lyn å trekke seg på bakgrunn av uenigheter i flere saker. I kjølvannet av det protesterte Bastionen med stille tribuner i en halvtime under seriekampen mot Nordre Land sist søndag.

I en halvtime var de 1000 fremmøtte på tribunen helt stille for å markere sin misnøye med situasjonen.

Uenighet i to saker

Sakene det strides om er at Lars Bohinen i skrivende stund er kandidat til stillingen som sportssjef i Lyn. I tillegg til at tidligere administrerende direktør i Lyn, Erik Langerud, er med i en prosess om å skaffe flere sponsorer til klubben.

– Dette er to saker vi ikke gir oss på. Vi håper at styret inntar en ydmyk stilling og ønsker å høre på det vi har å si, sier styremedlem Morten Røise Myhrvold i Bastionen.

Nei til Bohinen

Supporterklubben ønsker ikke at Bohinen skal tiltre som sportssjef i Lyn på bakgrunn av flere saker.

– Lars Bohinen skal ikke være aktuell for en rolle i Lyn. Han har en tett Vålerenga-tilknytning, og har flere ganger liret av seg usakeligheter og nedsettelser i retning Lyn, sier Bastionens talsmann Kristoffer Smith-Meyer.

Han mener en sportssjef burde ha en veldig sterk faglig bakgrunn og være skikkelig kvalifisert.

– I tillegg er det positivt om vedkommende har Lyn i ryggmargen og gjerne har gått gradene i klubben. Vi mener ikke at Bohinen fyller noen av kategoriene, sier Kristoffer Smith-Meyer.

Uønsket

Tidligere Lyn-direktør Erik Langerud er som nevnt inne i en prosess med Lyns styre om å samle flere sponsorer til klubben. Det har ikke Bastionen særlig sans for.

– Vi ser viktigheten av å hente inn flere sponsorer som kan bidra til at Lyn skal løfte seg. Men grunnen til at Lyn fortsatt har en toppfotballsatsning i klubben er grunnlaget supporterne la i 2010 og 2011, og da kan ikke et navn som er synonymt med klubbens konkurs være involvert i klubben på noen som helst måte, sier Smith-Meyer.

Talsmannen understreker at supporterklubben ikke boikotter Langerud, men at han ikke er ønsket i profesjonell sammenheng i klubben.

– Hans befatning med konkursen gjør han uaktuell i enhver tilknytning eller rolle i Lyn. Han er derimot hjertelig velkommen til å gå på Lyn-kamp, og må gjerne kjøpe seg gullkort. Men han kan aldri bekle en rolle i klubben igjen, det er holdningen i supporterklubben, sier Smith-Meyer.

Vil ikke uttale seg

DittOslo.no var mandag kveld i kontakt med nåværende styreleder i Lyn, Kjetil Flaatedal, som ikke ønsket å uttale seg om saken.

– Vi kommer med en offisiell uttalelse på våre hjemmesider på tirsdag, sier han.

Bastionen, som stilte med et stort banner under sist hjemmekamp med ordene “vi skal bli hørt”, ligger sakens kjerne nettopp i å oppleve å bli hørt i saker som kjelder Lyn toppfotball.

– Vi ønsker ikke å bruse med fjærene og bestemme alt som har med klubben å gjøre, men i Lyn toppfotball skal supporterne høres. Slik burde det være i alle klubber, og slik skal det i alle fall være i Lyn med tanke på den historien vi har fra de tre siste årene, sier Smith-Meyer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.