*Nettavisen* Nyheter.

Battle of the titans

Nok en helg går mot slutten, og samtlige resultater var nesten optimale. På Elland Road klarte heltene fra Yorkshire årsbeste mot Crewe, noe som resulterte i en meget viktig 5-2-seier. Samme dagen spilte Norge 2-2 mot Island i en farse av en fotballkamp, der enkelte av de norske fotballspillerne bør gå i seg selv. Når man blir fraløpt av temposvake islendinger med tjue minutter igjen av kampen, er det lov til å spørre hva som egentlig bor i dette laget. Trodde de at dette skulle bli en enkel kamp? Visste de ikke at Island har like mange gode spillere som Norge? Jeg gikk fra Ullevaal med en flau smak i munnen, men slett ikke i så verst humør. Dessverre har jeg mistet troen på dette landslaget under den nåværende ledelsen, og dermed også det positive engasjementet. Synd, men sant!

Derfor mener jeg det er en desto større grunn til å glede seg til kampen på mandag. Da venter andre episode av "kampen om Oslo" når det er Vålerengas tur til å være vertskap på Ullevaal Stadion, i det som på en avstemning på TV2 ble kåret til årets kamp i Tippeligaen.

For meg blir dette som vanlig en fryktelig opplevelse, ettersom nervene mine kommer til å få kjørt seg like mye som normalt, bortsett fra at denne gangen kan jeg ikke stikke ned i garderoben med ipoden på full guffe. I et svakt øyeblikk på puben i Leeds (da jeg bodde der) kom jeg til å fortelle mine engelske venner at Manchester United-Liverpool var som et smågutteoppgjør sammenliknet med Lyn-Vålerenga. For et par uker siden ringte han ene meg og sa at de hadde bestilt billett over for å bivåne det mest sinnsyke derbyet i Europa, og jeg har lovet at vi skal se kampen sammen med Lyn-fansen. Da kan jeg nesten ikke stikke av midt i kampen, og beinfly bort til garderoben fordi jeg har et ritualet som må følges, men må som alle andre sitte og se samfulle nitti minutter. Det blir ingen god opplevelse!

Jeg har fått betale for den store kjeften min før, og det blir sikkert ikke siste gang. Håpet mitt er at Lyn skal punktere kampen med en solid ledelse etter noen minutter, og kanskje det er i år at vi kan gjøre nettopp dette. For dagens Vålerenga-lag er nøyaktig like kjedelige som det norske landslaget, og på midtbanen har de Martin Andresen. Han var en garantist for seier tidligere og har dessverre for Vålerenga blitt det motsatte for dem i år.

Vi får håpe han ikke setter ut seg selv i kampen mot Lyn, og spiller samtlige nitti minutter. Da tror jeg kanskje håpet mitt om en tidlig punktering av kampen er berettiget.

Til slutt vil jeg takke alle Lyn-fans for støtten i disse turbulente tider. Det er mange følelser, og mange spørsmål i sving om dagen, og jeg håper vi gjennom høsten kan vise dere at vi også neste år kommer til å være et topplag. Jeg vet at det kan være tungt fra tid til annen, men klubben er gjennom en omstillingsprosess, og dette er tidkrevende dessverre.

Men Lyn kommer alltid styrket gjennom de turbulente tidene, og det kan jeg garantere at vi gjør igjen. Uansett utfall mot klubben fra østkanten.

Vi sees i VG-svingen på mandag.Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag