RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Battlefield 3 gir oss gåsehud

Det kan bli fryktelig vanskelig å være Call of Duty til høsten.

Det er seks år siden EA DICE lanserte flerspillerbautaen Battlefield 2 – et krigsskytespill som mottok unison ros og solgte over to millioner eksemplarer.

De har utgitt mer populære spill i ettertid, blant annet fjorårets storsuksess Battlefield: Bad Company 2, men mange holder nok 2005s store skytespillvinner som svenskenes foreløpige magnum opus.

Nå er arven etter det massive skytespillet snart her. Vår første smakebit av Battlefield 3s enspilleralibi gav oss både gåsehud og bakoversveis. Vår munnfull av Battlefield 3 får oss nemlig til å klø etter mer. Og mer. Og mer.

Les også: Anmeldelse: Battlefield: Bad Company 2 Vietnam

US Marines i Midtøsten

Det første vi får se av selve spillet er en bande US Marines som trasker gjennom bygater i en ukjent by i Midtøsten. Historien skal finne sted på grensa mellom Irak og Iran i en fiksjonell konflikt i 2014.

En annen militærgjeng har greid å rote seg inn i et av byens farligere strøk, og man må ut på tur for å redde de før motstanderen rekker å omringe de.

Setter standard igjen

Frostbite 2.0-motoren er noe av det absolutt lekreste vi har sett, og svenskene setter igjen standarden for ødeleggbare omgivelser i et spill.

Lydbildet skaper en stemning og intensitet som virkelig ligger an til å definere et referanseverk. Kombinasjon av alle disse elementene gir inntrykk av at EA DICE aldri har tatt konkurransen mer alvorlig.

Dette lover ekstrem godt

Jeg skal selvsagt ikke ta frem gullpenselen og spå et mesterverk basert på en kaotisk presentasjon av kampanjedelen alene. Utgivere har en hang til å presentere spill akkurat slik de vil, og vi har fortsatt ikke sett noe av flerspillerdelen – selve grunnmuren for denne spillserien.

Det må likevel være lov å bruke erfaring og kompetanse til å påstå at dette har potensialet til å bli noe virkelig stort.

Battlefield 3 slippes i løpet av høsten 2011, til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Les hele sniktitten på Battlefield 3 på Gamer.no

Les også: Dette kan bli et av årets beste skytespill

Les også: Sniktitt: Batman: Arkham City

Les også: Sniktitt: L. A. Noire - spennende detektivdrama

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere