RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Be happy, Oslo


McFerrin kan definitivt ikke sies å være selvhøytidelig.
McFerrin kan definitivt ikke sies å være selvhøytidelig.
"Don't worry, be happy" sang Bobby McFerrin på slutten av 80-tallet. I dag lærte han sangglade improvisasjon i Pilestredet.

PILESTREDET: Den verdenskjente vokalisten Bobby McFerrin møtte sangglade på Høgskolen i Oslo i dag.Synger hele Norge?

McFerrin, som trolig huskes best for landeplagen "Don't worry be happy", har mottatt et titalls Grammy-priser, og har en vokal spennvidde på over fire oktaver. I dag holdt han en tre timer lang workshop for sangglade i alle aldre.

Besøket er en del av Rikskonsertenes satsing "Hele Norge synger" - et treårig prosjekt som har som mål å øke interessen for sangakitivitet.

Det var dog ingenting å utsette på engasjementet i festsalen i Pilestredet tidligere i dag.

– Øv så mye du kan

– My name is Mick Jagger, im in a group called The Rolling Stones, sa McFerrin, da han grep mikrofonen i festsalen på Høgskolen i Oslo for bare noen timer siden.

– Bruk ørene, lytt til alt, og øv så mye du kan. Å synge er å øve - du trenger hverken øvingslokale eller musikre, fortsatte han, da latteren hadde lagt seg i salen.

Den tok seg opp på ny da McFerrin plutselig satte i gang å nynne basslinja på Rapper's Delight.

I løpet av dagen skal McFerrin inspirere og lære opp de fremmøtte i vokalimprovisasjon og interaksjon.Sangløfte fra haugen

Rikskonsertene er ikke alene om å ville styrke sangens posisjon her til lands. Med seg har de blant annet satsningen"Sangløftet"- en gave på fem millioner kroner fra Sparebanksstiftelsen DnB Nor, som forvaltes av Norsk Musikkråd og Musikk og Ungdom.

– Vi har lagt inn en del penger i disse workshoppene, slik at studenter og kor kan delta for en litt billigere penge, forteller Solveig Riiser, prosjektlederen for Sangløftet, som bor i Bjerregaards gate på St. Hanshaugen.

Hun tror alle syngende kunne hatt glede av å delta på dagens workshop.

– Mange vokalister tenker jo at de for eksempel bare kan synge klassisk, og at de er nødt til å øve i forkant. McFerrin utfordrer denne tanken ved å få 1000 mennesker til å synge sammen, og la det låte som om de har øvd i tre dager, sier hun.

Sangløftet har også plukket ut fire unge, lovende vokalister, som får synge med McFerrin på hans norgesturne, forteller Riiser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere