*Nettavisen* Nyheter.

Beatboxa seg til finalen

Haris Smailaaic i boybandet Frsik Stihl.

Imponerende beatboxing ga Sagene-duoen JNL finalebilletter til UKM etter fylkesmønstringen på Sentrum Scene søndag.

Klikk på bildet for å forstørre.

The Young Brothers Boys

Klikk på bildet for å forstørre.

Kris (t.h.) og Walid i duoen JNL fra Sagene kom videre til fylkesmønstringa i Trondheim. ALLE FOTO: ANDERS JØRSTAD

Klikk på bildet for å forstørre.

Kim (t.v.) og Walid i JNL på scenen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frsik Stihl.

Klikk på bildet for å forstørre.

The Urban Tribe Juniors.

SENTRUM: Det var med den egenkomponerte raplåta "Det går bra" at Kris og Walid sjarmerte både publikum og fagjuryen under fylkesmønstringa av Ungdommens Kulturmønstring (UKM) på søndag. Det optimistiske budskapet er tilegnet en nær venn av Kris.

-En kompis av meg har en mor som ligger svært syk på sykehus, derfor valgte vi å dedikere denne til henne, forteller han.

SE FLERE BILDER HER

Subb i munn

Midt i låta startet Walid en imponerende beatkoxing. Kun med munn og mikrofon som hjelpemidler produserte han bass og diskantlyder som et enormt musikkanlegg. Og da han på uforklarlig vis klarte å synge samtidig til disse rytmene, var stemningen blant tilskuerne på sitt høyeste.

- Vi har holdt på i ett år, og jeg tror alle kan lage slike lyder om man trener hardt nok, forteller Walid.

Beatboxeren nikker seg videre enig i Kris' påstand om at musikklokalene på X-ray får fram kreativiteten i ungdommen framfor å havne på skråplanet.

Kastet instrumentene

Boybandtrioen i Frsik Stihl, Haris Smailgic, Ertan Uzunn og Magnus Finnanger var tre andre Sagene-ungdommer som kjempet om billetter til landsfinalen i Trondheim i mai.

- Vi har alle spilt instumenter, med da vi fant ut at alle sang veldig vakkert og rent til "Unbreakable", valgte vi å synge og danse i stedet, forteller Magnus.

Yassins solodans i reneste Michael Jackson-stil, ellevill rock fra The Young Brothers Boys og energisk dans fra dansegruppa Urban Tripe Juniors var innslagene fra Grunerløkka.

Men i konkurranse med over 250 artister fra hele Oslo om de fem finaleplassene, nådde de ikke helt fram til landsmønstringa.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.