RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboere frykter rasering av Oppsal


SLIK KAN DET BLI: Skisse av de foreslåtte blokkene på tomten til Oppsal gård.
SLIK KAN DET BLI: Skisse av de foreslåtte blokkene på tomten til Oppsal gård. Foto: Illustrasjon: Tag Arkitekter/Veidekke
Alle utbyggingsprosjektene på Oppsal bekymrer beboerne. De frykter rasering av egne bomiljøer, overfylte skoler og farligere trafikk.

OPPSAL: Vinterferie la ingen demper på engasjementet i åpen halvtime hos Østensjø bydelsutvalg (BU) mandag.

– Respektløst

De nye planene for utbygging av Oppsal gård, omtalt i Nordstrands Blad sist uke, skremmer beboerne i småhusområdet inntil. De ba BU om hjelp.

– Hvis Veidekke får det som de vil, blir det ingenting igjen av Oppsal gård, som har hatt stor betydning for lokalhistorien. Det er respektløst! At de prøver å regulere til høyhusområde bryter også med alt annet i området. Det vil gi store skadevirkninger i vårt idylliske bomiljø, sa Ann Nordal bekymret.

– Det er fullstendig mangel på mekling mellom boligtypene, og alt vil bli dominert av nybyggene, sa Rupert Hanna.

– Vi ble sjokkert og rystet da vi så tegningene, dette vil frarøve oss all sol og luft, sa Stian Øvestad.

Les også: Vil rive andres hus og bygge blokker

Ikke plass til mange flere

I tillegg til at både Oppsal gård og Oppsal senter skal bygges ut, er det flere andre prosjekter på gang i området.

Anne-Grethe Thillesen påpekte at dette kan gi hundrevis av nye leiligheter, samtidig som veinettet er sprengt, barnehager og skoler er fulle.

– Det legges opp til altfor stor og høy utbygging på Oppsal, og vi er svært bekymret for infrastrukturen, sa Thillesen.

Les også: Vil bygge boliger ved gravhaug

– Vi trenger hjelp!

Christian Tinnå i Oppsalveien takket BU for tidligere støtte til bom og p-forbud, men påpekte at det fortsatt ikke har skjedd noe. En fartshump er alt som foreslås i Bymiljøetatens nyeste tiltakspakke for bydelen.

– Vi er maktesløse, og mer utbygging vil gi mer trafikk i Oppsalveien. Situasjonen er fryktelig nå og dere må purre på noen. Trafikkmengde er en ting, fart er en annen. Den ene idioten som kjører for fort kan dra med seg en skoleklasse ned bakken. Vi trenger hjelp! Stopp dette før det skjer en dødsulykke, ba Tinnå innstendig.

Støtter beboerne

Selv om forslaget for utbygging av Oppsal gård ikke er ferdig ennå, vedtok BU å sende en bekymringsmelding til Plan- og bygningsetaten. De mener blant annet at forslaget bryter med prinsipper fra tankesmia for utbygging av Oppsal.

I tillegg ber de etaten utarbeide et eget alternativ til utbygging.

Les også: Vil rive alt på denne gården

Veidekke: Bedre nå

Veidekke Eiendom presiserer til Nordstrands Blad at det nye forslaget ikke har vesentlig større areal enn tidligere, og at Oppsal er definert som stasjonsnært område med høy utnyttelse ved eiendomsutvikling.

– Vi har bevisst trukket bebyggelsen lengre fra eksisterende bebyggelse både i øst og vest. Dette sammen med mer kompakt bebyggelse frigjør større grøntarealer på bakkeplan, blant annet et tun som vil fungere som buffer mot småhusbebyggelsen. Dette er endringer som vil være positivt både for nabobebyggelsen og beboere i det fremtidige boligprosjektet, sier prosjektleder Anders Gregersen.

– Når det gjelder bebyggelsesstruktur og byggehøyder, speiler dette i hovedsak lamellstrukturen øst for området og Oppsalhjemmet i nord, og tar opp i seg de grønne nord-sør-aksene i området. Høydene på bebyggelsen faller ned mot eksisterende småhus, både med lamellene og rekkehusene i vest, for å sikre gode solforhold for småhusene, sier Gregersen på vegne av Veidekke.

– Vi vil klart hevde at endringene som er gjort vil være til det bedre for nabobebyggelsen, da særlig småhusene i vest, sier Gregersen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere