RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboere lei av parkeringskaos


Styreleder Bjørg Pedersen og beboer Jarl Syversen krever at Boligbygg Oslo KF får orden på parkeringen utenfor Vestlisvingen 196.
Styreleder Bjørg Pedersen og beboer Jarl Syversen krever at Boligbygg Oslo KF får orden på parkeringen utenfor Vestlisvingen 196.
Kommunalt ansatte parkerer med ugyldige p-bevis utenfor Vestlisvingen 196. Nå krever styret at Boligbygg rydder opp.

VESTLI: Bjørg Pedersen, leder i beboerstyret, og beboer Jarl Syversen mener det er på tide at Boligbygg KF sørger for å rydde opp. De krever også at beboerne som betaler husleie får sin rettmessige andel av p-plassene.

Tidligere er vi blitt avspist med en gjesteplass for de 108 leilighetene i blokka. Det finner vi oss ikke i, tordner Pedersen.

Tar seg til rette

Beboerne i Vestlisvingen 196 har ingen besøksplasser hvor venner og familie kan parkere bilen når de kommer på besøk. I lang tid har parkeringsforholdene vært kritikkverdige.

Særlig ille er det blitt etter at avtalen med Aker P-drift ble sagt opp.
Folk tar seg til rette med tvilsomme og hjemmesnekrede parkeringsbevis i frontruta.

Verst er det i helgene. Til tider står det så mange biler utenfor at utrykningskjøretøyer ikke kommer frem.

Problemet er at parkeringsplassen er uregulert, siden avtalen med Aker P-drift er sagt opp. Skiltene skulle jo vært fjerna i november. Området må skiltes om slik at beboerne får sin rettmessige andel av parkeringsplassene. Det er vel ikke noe urimelig krav. Vi betaler tross alt husleie, sier Jarl Syversen.

Frykter liv og helse

Om ikke plassen kommer under regulering igjen, frykter han for liv og helse til beboerne i blokka.

I verste fall kan det skje at ambulansen ikke kommer frem. En med akutt hjerteproblem risikerer å ikke få rask nok hjelp, sier Syversen bekymret.

Beboerne har tatt egne bilder av parkeringen, som til tider er kaotisk.

Det har ofte skjedd at søplebilen må gi opp og komme igjen en annen dag. Også varebiler som leverer til barnehagen og blokka har hatt problemer med å komme frem, forteller Syversen.

Beboerne krever at hjemmetjenesten har to reserverte plasser. Etter beboerstyrets syn er det bydelens egne ansatte som skaper kaos. Det blir ikke igjen plass til besøkende. Styreleder Bjørg Pedersen synes det er uholdbart.

Dette har vært en lang historie i beboerstyret. Vi føler at vi stanger hodet i veggen. Når ambulanse og politi ikke kommer frem, har det gått for langt. Vi trenger ordentlig skilting, krever hun.

Dokumentfalsk

Ifølge skiltene fra Aker P-drift er parkering utover 1 time kun gyldig med parkeringskort. Men disse reglene er kun på papiret. Dermed kan bilister ta seg til rette uten å risikere bot.

Med Lokalavisen på slep er beboerne vitne til «parkeringsbevis» i form av post-it-lapper, kopirerte A4-ark og p-bevis uten dato, sted og signatur. Syversen rister på hodet av de tvilsomme metodene.

Dette er jo dokumentforfalskning. Man skal ha gyldig bevis. Her lager folk sine egne varianter, sier han.

Syversen har selv snakket til bilister som tar en spansk en.

Vi har snakket til dem flere ganger, men de kommer tilbake dagen etter. Det er freidig. Vi lærte av våre foreldre at man skal innrette seg når vi blir snakket til. Disse menneskene gir blaffen, sier Syversen oppgitt.

Ifølge styret er de «feilparkerte» bilene i hovedsak disponert av hjemmetjenesten i Bydel Stovner.

Når vi snakker med dem er svaret «vi skal bare». Men hva om det kommer en ambulanse? Vi som bor her skal ikke finne oss i alt, gjør Pedersen klart.

Gale skilt

Selv om sklitene etter vårt syn var gale, så hadde i hvert fall vekterne mulighet til å bøtelegge. Det må være restriksjoner hele døgnet. Nå er det jo fritt frem, sier Syversen.
Mange av beboerne har slektninger og venner som kvier seg for å komme på besøk. De vet at det er vanskelig å få plass, sier Syversen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere