RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboere på St. Hanshaugen blir truet av barnehageforeldre

Flere beboere opplever grove trusler fra foreldre som tror de har rett til å kjøre inn på privat grunn for å hente barna sine i Westye Egebergs gate på Aker-ryggen. De er nå desperate for å finne en annen kjøreløsning.

St. Hanshaugen: – Om ingenting blir gjort så snart som mulig, vurderer jeg å flytte, sier Unni Walstad, en fortvilet beboer og nærmeste nabo til det omstridte veistykke.

Ankomst fra Akersveien

Lokalavisen møter henne sammen med gruppeleder i St. Hanshaugen bydelsutvalg, Rune Aale-Hansen (H), for en oppdatering på det eskalerende problemet.

– Utgangspunktet er at vi hele tiden har gått inn for en trafikkløsning som innebærer stenging av innkjøring i henholdsvis Westye Egebergs gate nord og syd, og at daglig ankomst til barnehagen må skje direkte inn fra Akersveien ved Teknologisk institutt, sier Aale-Hansen.

Sperring knust

Borettslaget har forsøkt å sette opp en provisorisk sperring bestående av tre paller som er spikret sammen, men den har flere ganger blitt ødelagt av illsinte foreldre som mener de har rett til å kjøre inn til porten i barnehagen selv om det er privat grunn.

Også vaktmesteren i boretslaget, Johan Meyer har opplevd flere ubehagelige episoder som følge av veikrangelen.

– Da jeg satte sammen dette midlertidige stengselet, lagde jeg det også med tanke på at skruer og spiker ikke skulle stikke ut for å forhindre skader på ungene som løper i området, sier han.

Når sperringen da blir ødelagt av sinte foreldre som ikke vil godta sperringen, blir skruer og spikere stående ut. Dette blir da en potensiell fare for ungene deres og andre forbipaserende.

Får støtte av barnehagen

Han ble også fortalt av barnehageansatte at de hadde sendt epost til foreldrene om ikke å kjøre inn på veien.

– De ble oppfordret til å parkere i Akersveien for så å avlevere barna i barnehagen. Dette ser ikke ut til å fungere, sier han og rister på hodet.

En illsint far

I det vi forsøker å sette på plass sperringen for å ta et bilde, hører vi roping fra en far som har plukket opp datteren sin i barnehagen. Han lurer på hva vi tror vi driver med og er ekstremt truende i oppførselen. Han sier klart og tydelig at det er deres rett å kjøre inn på den private veien for å hente barna, og fnyser når han blir fortalt at det ikke stemmer.

Det ironiske er at han selv står parkert inn på gangveien som leder ned til fotballbanen, omringet av tydelige skilter på at det er forbudt for han å stå der.

Ønsker klekkelige bøter

En annen mor kommer også ut av barnehagen, og hun har en helt annen oppfatning. Vedkommende er ikke fornøyd over de andre foreldrene som parkerer der de vil, og sier at det hindrer de gående som kommer med vogn. Hun ville helst sett at det ble implementert klekkelige bøter.

– Må det en større ulykke til å få regulert dette området? spør beboer Marianne Fjordholm.

Hun opplever daglig å måtte tråkle seg gjennom biler som står parkert på kryss og tvers, både på gangveier, på grøntområdene og på fortau.

– Det skaper mange farlige situasjoner for fotgjengere enten vi er voksne eller barn på skolevei, sier hun.

Ikke alle foreldre

Vakmester Meyer understreker at problematikken ovehodet ikke gjelder alle foreldre.

– Det er sikkert mange foreldre som gjør det på korrekt måte, sier han med samtykkende nikk fra Walstad som legger til:

– Dette er ikke oss mot alle foreldre, men det er et fåtall som ødelgger for alle, sier hun.

En annen nabo av Walstad har opplevd å få fingeren fra en foreldre da hun stod ved kjøkkenvinduet sitt.

– Det går jo bare ike an!, sier hun oppgitt.

Rune Aale-Hansen forstår frustrasjonen til beboerne godt.

– Styret har skrevet diverse brev til Omsorgsbygg med forslag om en bom/parkeringssperre for enden av den private veien. Bommen skal selvfølgelig kunne åpnes for nødvendig kjøring, men hindre parkering. Omsorgsbygg er negative til dette, de trenerer alle forslag, det være seg en annen adkomst, helhetlige trafikkløsninger eller samarbeid med Westye Egebergs gt 3 om drifting av den privat e veien.

– Dette er slett ikke bra, og Høyre kommer til å ta opp dette spesielt i BU igjen til tirsdag, konstanterer Aale-Hansen som var sjokkert over tilstanden etter torsdagens besøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere