RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboere vant mot kommunen

Beoboere på Veitvet greide å mobilisere seg i kamp mot gjenbruksstasjon. Nå ønsker de å jobbe videre for beboernes ve og vel.

Veitvet: Slaget om Østre Akervei 100 er over for denne gang. Byrådet Peter N. Myhre kom med den gledelige nyheten om at det ikke blir noe gjenbruksstasjon på Veitvet-tomten.
Det er morsomt å se at demokratiet kan fungere i praksis, sier Svenn-Arne Dragly i aksjonsgruppen.

Mange engasjerte

Lokalavisen Groruddalen i sin utgave 19. april skrev om at Oslo kommunen hadde klare planer om å flytte gjenbruksanlegget fra Brobekk til Veitvet. Dette førte til store protester lokalt.. Utfallet av protester ble skrinlegging av kommunens planer.
Alle sier at det er ingenting som blir plassert på vestkanten fordi det er mange engasjerte mennesker som protesterer der. Nå har vi vist at det ikke er et særfenomen i vest, sier Katrin Meløy.
Selv mange unge mennesker tok den i debatten.
For en stund siden overhørte jeg samtale mellom ungdom som spilte fotball på Veitvet. De var også meget engasjert, sier Dragly.

Må jobbe videre

Ingen i aksjonsgruppen mener at slaget om tomta er over.
Vi har vunnet denne omgang, men vi må gjøre noe med saken slik at det ikke blir aktualisert på nytt etter hvert, sier Steinar Juterud.
Han viser til kommunens egne dokumenter der det foreligger et vedtak fra 1997 om at byrådet pålegges å finne en alternativ plassering for næringslokaler som ligger på tomten.
Det er gått nesten 11 år siden den gang og ingenting er skjedd. Så lenge vi ikke har et endelig vedtak er det alltid mulighet om at en eller annen byråkrat i kommunen kan komme med lure forslag om hva tomten kan brukes til.

Ønsker endelig avklaring

Aksjonsgruppa er enig i det at det er nå på tide å kreve en endelig avklaring på tomtens videre formål.
Det er folket som bor i området som bør bestemme over hva de ønsker den tomten skal brukes til. Derfor kommer vi til å ta imot forslag på festen på løkka den 9 . juni, sier Atle Sunde.

Nytt liv

Den vellykkede aksjonen mot gjenbruksstasjonen har fåttringvirkninger i det lokale miljøet. Blant annet er blir det blåst nytt liv i Veitvet vel.
Når man ser hvor mye engasjement over nærmiljøet som finnes her, er det naturlig å ønske å fortsette arbeidet. Det er mange ildsjeler som ønsker å bidra til å gjøre livet på Veitvet bedre. Derfor er vi enig i det at vi skal gjenreise Veitvet vel. Vi kan ikke stoppe nå, sier Juterud.
Det første møte i vellet ble avholdt tirsdag 29. mai.
Sitat_tekst
Sitat_signatu

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere