RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anders Slaatsveen har tatt over roret i Grønland Beboerforening.
Anders Slaatsveen har tatt over roret i Grønland Beboerforening.

Beboerforeningen lever videre

Grønland beboerforening sto i fare for å bli lagt ned etter 30 års drift. Men foreningen overlever, takket være nye krefter.

GRØNLAND: Avtroppende leder Leif Pareli kan derfor trekke et lettelsens sukk etter årsmøtet som var tirsdag denne uka.

– Det var et hyggelig og konstruktivt møte og jeg er veldig glad for at flere sa seg villig til å være med i styret, sier han.

Ny leder

Pareli ropte varsku i Østkantavisa om at foreningen kunne bli lagt død, grunnet manglende engasjement. Oppslaget sist uke har åpenbart båret frukter.

Les også: Var i krise

– Oppslaget gjorde at folk ble oppmerksom på situasjonen vi var oppe i. Det slo positivt ut, sier Pareli.

Årsmøtet trakk 17 deltakere og tilstrekkelig med folk meldte seg til at et nytt styre kunne stables på beina. Dermed kunne Pareli takke av etter 10 år som styreleder. Nå er det Anders Slaatsveen som styrer foreningsskuta.

– Jeg flytta hit i 1984 og trives veldig godt. Men jeg ser at det trengs mange forbedringer. Jeg kjenner jo foreningen fra gammelt av, sier Slaatsveen.

På spørsmål om hva som fikk ham til å stille som leder, svarer han slik.

– Organisasjonsmennesket i meg dukket opp. Nå har jeg litt bedre tid og muligheter enn tidligere. Det hadde jo vært fryktelig ille om foreningen skulle gå dukken, sier han.

– Ikke et konkursbo

Slaatsveen er skikkelig grønlandspatriot. Han bor i Smalgangen og har Evita som stamkafé. Nå skal han stake ut kursen videre for beboerforeningen.

– Nå er det viktig at vi prioriterer de få ressursene vi har om det viktigste. Vi konsentrerer oss om tre hovedoppgaver og lukker litt øynene for resten. Det store er Bjørvika, der Grønland risikerer å bli bygd inne. For det andre vil vi jobbe for at bydelen skal være mangfoldig men trygg. For det tredje skal det se så pent ut som mulig rundt oss, sier den nye lederen.

Engasjert mot rus

Slaatsveen har jobba i Folkeaksjonen mot hasj, vært engasjert i Handlingsprogram for Oslo Indre Øst, og har i flere år jobba på rusfeltet i Oslo kommune. Det kommer sikkert godt med nå.

– Vi må spisse innsatsen vår på saker som folk er opptatt av. Vi skal være synlig på sosiale medier og i avisene, kan han fortelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere