RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VANSKELIG: Dette er vanskelig for oss. I ytterste konsekvens får vi ikke en gang folk til å undervise her fordi det ikke går an å parkere her, sier klinikksjef på almenn voksen, intitutt for odontologi på Tannlegehøgskolen, Tom Barkvold. 
FOTO: JULIE MESSEL
VANSKELIG: Dette er vanskelig for oss. I ytterste konsekvens får vi ikke en gang folk til å undervise her fordi det ikke går an å parkere her, sier klinikksjef på almenn voksen, intitutt for odontologi på Tannlegehøgskolen, Tom Barkvold. FOTO: JULIE MESSEL

Beboerparkering gir tannverk

Pasienter som skal til Tannlegeskolen får ikke parkere.

LINDERN: Institutt for klinisk odontologi ved Tannlegehøyskolen i Geitmyrsveien har 55.000 pasientbesøk i året. Hver behandling tar tre timer. Beboerparkeringen forbyr dem å parkere lenger enn to timer.

Vi er en betydelig aktør i helsevesenet i bydelen med to store pasientgrupper. De med god tid og dårlig råd, som ser det hensiktsmessig å få billig tannbehandling av studenter. Den andre gruppen er spesialpasienter som kommer til våre spesialister for å utføre kompliserte inngrep. Vi fungerer som et rikshospital, forklarer instituttleder Pål Barkvold.

Innenfor begge gruppene er det mange som bruker bil. En god del som bruker oss for å spare penger er eldre og uføre. Mange sier at de nå har problemer med å komme hit.

Daglige bøter

Hver tannlegebehandling utført av studenter tar tre timer, mens det nå bare er lov å parkere i to.Dette medfører at pasientene enten lar vær å komme, ber om at behandlingen må ta kortere tid, eller går ut midt i behandlingen for å putte på penger. Andre lar det stå til, og risikerer bot, ofte med negativt resultat. Vi opplever at pasienter får bøter daglig. Mange ber oss om å betale boten, men det kan vi ikke. Dermed blir den billige behandlingen ganske dyr, sier Barkvold.

Lærene rammes

De som underviser studentene er i stor grad praktiserende tannleger. De har dårlig tid, kommer til Geitmyrsveien for korte økter, og bruker stort sett bil. Nå finner de ingen steder å sette bilen lenger enn to timer. Som ikke er lenge nok.

Det er uforsvarlig å la dem forlate pasientene for å putte på penger, fortsetter Barkvold, som også får negative reaksjoner fra pasienter som kommer for å få spesialistbehandling.

De opplever det urimelig at det ikke finnes parkeringsplass etter å ha tilbakelagt store avstander med bil.

Tar ikke hensyn

Vi har mer enn ti parkeringsplasser vi lar beboerne i området bruke på ettermiddag og kveld uten krav om vederlag., mens vi ikke får bruke noen av alle de ledige plassene i området på dagtid. Kommune tar ikke hensyn til våre behov overhodet. Jeg har forsøkt å snakke med byrådsavdelingen, uten å bli hørt. Vi skulle kanskje ikke ligget i sentrum? Men vi gjør nå engang det, og har vært her siden 1928. Bydel St. Hanshaugen og Oslo kommune må innse at det ligger viktige samfunnsinstitusjoner her, og at vi har behov som må løses til befolkningens beste, sier Barkvold.

Mange i Oslo ville latt være å gå til tannlegen, hadde det ikke vært for vårt tilbud.

Hadde Trafikketaten gitt oss tillatelse til å bruke 20 plasser på dagtid, så hadde problemet vært løst. Nå må vi drive sivil ulydighet hver dag. Vi har mistet tillatelsen til å parkere foran hovedinngangen etter at det kom gang- og sykkelvei. Et forbud ambulanser og drosjer som henter og bringer pasienter må bryte daglig. Våre behov blir systematisk oversett. I denne saken vil vi ikke gi oss, avslutter Pål Barkvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere