*Nettavisen* Nyheter.

Beboerparkering i 2015

GLEDELIG: For en uke siden sto Tore Strandskog og Carl Oscar Pedersen og så langt etter beboerparkering. Nå har byråd Guri Melby satt fart i saken. Foto: Vidar bakken

Samferdselsbyråd Guri Melby (V) finner seg ikke i Bymiljøetatens fremdriftsplan for beboerparkering.

ULLERN: I forrige uke sto bydelspolitikere i Bydel Ullern frem og ba om en forklaring på hvorfor vedtaket om beboerparkering som ble vedtatt i 2012, ikke ville bli gjennomført før i 2017. Bymiljøetaten har siden vedtaket operert med forskjellige årstall for innføring av beboerparkering i de syv bydelene som har vedtatt dette

.

– Jeg mener vi står overfor et demokratisk problem, sa leder av bydelutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen, blant annet i den forbindelse.

Utsettelse – ikke aksept

Nå har byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby, tatt tak i saken.

– Jeg er nylig gjort kjent med Bymiljøetatens oppdaterte fremdriftsplaner, og jeg aksepterer ikke at planene er utsatt ytterligere to år. Jeg har stor sympati med bydeler som er utålmodige etter å få beboerparkering og vil be Bymiljøetaten forsere innføring av beboerparkering, slik at utrullingen av systemet kan starte i 2015, sier byråd Guri Melby (V).

– Gledelig

Dette er godt nytt for bydelslederen.

– Jeg er gledelig overrasket over at hun har tatt tak i dette. I og med at vi var tidlig ute med å vedta beboerparkering, håper jeg også at Bydel Ullern blir prioritert høyt. Vi er utrolig plaget av fremmedparkering. Mange skoleveier er også trafikkfarlige på grunn av all fremmedtrafikken, sier Pedersen.

Formålet med beboerparkeringsordningen er å sikre best mulig tilgjengelighet til offentlige parkeringsplasser for beboere innen et avgrenset område.
En ordning som gjør det lettere for beboere å parkere bilen sin gjennom å inneha et beboerkort, som beboere innenfor det angitte området kan abonnere på.
En ordning som bedrer lokalmiljøet ved å redusere fremmedparkering og søketrafikk etter ledig parkeringsplass.
En ordning som gjør at fremmede må betale parkeringsavgift i et begrenset tidsrom på bestemte tider for å parkere i den angitte sonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag