RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboerparkering i fire nye år


Bjarne Ødegaard (H) er meget fornøyd med at bydelen fikk en tidligere evaluering av parkeringsordningen. FOTO: Anne Marie Huck
Bjarne Ødegaard (H) er meget fornøyd med at bydelen fikk en tidligere evaluering av parkeringsordningen. FOTO: Anne Marie Huck
Bydel Frogner ønsker å innføre beboer- parkering i fire år, men stiller klare krav til endringer i ordningen.

FROGNER: Beboerparkeringen, som ble innført som et ettårig prøveprosjekt 1. januar, blir etter all sannsynlighet innført i hele bydel Frogner, så snart politikerne på Rådhuset fatter en endelig beslutning.

Fremskyndet prosessen

Ordningen har møtt massiv motbør hos bebeoere som ikke ble omfattet av ordningen.

Derfor tok bydelsutvalget saken opp til behandling allerede på forsommeren, hvor de ba om å få avsluttet prøveperioden og forsert evalueringen, som egentlig ikke skulle ligge klar før i januar neste år.

Jøran Kallmyr (samferdselsbyråd - journ.anm.) fulgte opp vårt initiativ, og la press på Trafikketaten for å få gjennomført denne evalueringen, forklarer Ødegaard.

Ordningen fikk fortsette, og nå har altså politikerne snudd i saken.

Ni av ti fornøyde

Mye av grunnen til det er Trafikketatens rapport som ble offentliggjort i slutten av august.

Den konkluderer positivt på tross av flere ankepunkter knyttet til hvem som fikk parkere, hvor de fikk parkere og ikke minst når og hvor lenge de fikk parkere.

På bakgrunn av dette konkluderte vi med at vi ønsker at det blir gjennomført beboerparkering i Bydel Frogner i fire år, under visse forutsetninger, sier Ødegaard.

De som fikk utdelt beboerkort er i all hovedsak fornøyde; Trafikketatens evaluering viser at ni av ti beboere mener ordningen har lettet parkeringssituasjonen.

Stiller krav

Forutsetningeneer formulert i forslaget, som ble enstemmig vedtatt under forrige ukes BU-møte: "Eget kort til næringsdrivende med adresse i bydelen og dokumentert transportbehov, utvidet varighet på kveldstid, økt maks parkeringstid samt å bedre forholdene for besøkende til beboere i bydelen er faktorer som bør overveies nøye. Det gjelder også mulighet for midlertidig beboerkort for langtidsbesøkende og beboere som leier bil i en tidsperiode".

Ordningen må omfatte alle beboere mellom Ring 1 og 2, samt områder med bybebyggelse innenfor Ring 3, sier Ødegaard.

Bydelsutvalget tar til orde for at ordningen skal bli omfattende evaluert om fire år.

Nå gjenstår det bare å få saken behandlet i bystyret så snart som mulig, sier Ødegaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere