RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboerparkering? Nei, takk


Rune Aale-Hansen (H) sier nei til beboerparkering.
Rune Aale-Hansen (H) sier nei til beboerparkering.
Høyre vil skrinlegge beboerparkeringen, på tross av at Trafikketaten konkluderer med at ni av ti beboere mener ordningen har lettet parkeringsforholdene.

ST. HANSHAUGEN: Alle partiene med unntak av Høyre ønsket å gå inn for innføring av den omdiskuterte parkeringsordningen, i forrige ukes møte i bydelsutvalget.

Ni av ti fornøyde

På initiativ fra nabobydelen Frogner ble evalueringen av ordningen, som opprinnelig skulle foreligge til neste år, fremskyndet av byrådet.

Rapporten, som er utarbeidet av Urbanet for Trafikketaten, slår fast at ni av ti beboere "synes det har blitt lettere å finne parkeringsplass".

Flere av lokalpolitikere som vurderte å avvikle ordningen for noen måneder tilbake har nå snudd.

– Vi er i langt større grad positive til ordningen i dag, enn hva vi var da den ble startet opp, sier nestleder i BU Stian Oen (Sv).

Flere endringer

I sitt forslag skriver bydelsdirektør Tone Frønes blant annet at "næringsdrivende med spesielle behov kan få muligheten til å parkere i området på dagtid. "

Ordningen bør vare lenger på kveldstid, makstiden bør økes fra to til tre-fire timer og det bør etableres et system som gjør det mulig for folk som låner eller leier bil å benytte seg av ordningen. De vil også legge til rette for gjestekort for besøkende.

På tross av den positive rapporten og de foreslåtte endringene gikk Høyre gikk inn forå skrinlegge ordningen som eneste parti .

Narrer folk

– Vi mener det er galt å gi noen fortrinnsrett til parkering. Høyre vil heller fortsette å jobber for å få flere underjordiske parkeringsanlegg. Det vil bidra til mer trafikksikkerhet, og det vil frigjøre gategrunn til sykkelstier, sier Rune Aale-Hansen (H).

– Det er en realitet at stadig flere beboere i indre by får biler, samtidig som det blir færre parkeringsplasser. Vi mener ordningen narrer folk til å tro at parkeringsutfordringene løser seg ved å innføre beboerparkering, fortsetter han.

Stian Oen er uenig:

– Ingen av partiene tror beboerparkeringen skal løse parkeringsproblemene i indre by, sier han. – Dette skal først og fremst lette parkeringssituasjonen for beboere i bydelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere