RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboerparkering til besvær

Såkalt "Beboerparkering" ble innført i området der jeg bor ( Lindern) i løpet av Desember 2008, med første dag for betaling satt til 5/1-2009. Dette skal være en "prøveordning".

Trafikketaten, som administrerer ordningen, hevder å ha levert fyldig informasjon til alle som omfattes av ordningen, i god tid, distribuert av Posten.

Hverken jeg, eller noen av de naboer jeg har snakket med i den hvileløse rundkjøring etter parkeringsplass, har noengang mottatt denne informasjon.

Ved telefonisk henvendelse til Trafikketaten (etter den obligatoriske ventetiden på at "en konsulent skal bli ledig") får jeg høre at Trafikketaten er kjent med problemet, men skylder på Posten."Det kan ikke jeg hjelpe deg med...."

Da jeg allikevel hadde greid å finne ut hvordan systemet skulle fungere, leverte jeg søknad om "beboerkort" på Trafikketatens hjemmeside før jul 2008 (navigeringen på siden gir ingen direkte henvisning til søknadsskjema, og du må først registrere deg som kunde av Trafikketaten; deretter finne igjen søknadsskjema, fylle det ut, og vente noen dager på mail- svar om det er mottatt, og om søknaden er korrekt. Jeg kan lese i avisen at jeg skal få en regning på kr. 300,- i posten, og når den er registrert betalt, vil jeg få tilsendt oblat, også i posten.

Når vi idag skriver 27/1-2009, har Posten ikke levert meg noe som helst fra Trafikketaten.

På "min side" hos Trafikketaten står at det er opprettet avtale for mitt bilnummer fra 6/1, men noen regning har jeg ikke mottatt. Mailhenvendelse til Trafikketatens "kundeservice", med spørsmål om hvor jeg skal gjøre av bilen min i ventetiden, er aldri besvart.

Ved andre telefoniske henvendelse fikk jeg endelig oppgitt kontonummer og KID, og betalt inn mine 300,-. ALLIKEVEL må jeg fremdeles enten fóre automaten med penger, og flytte bilen flere ganger i døgnet, eller ta med meg bilen inn i leiligheten, fordi posten FREMDELES ikke har levert meg noenting.

Dette får meg til å tro at Trafikketaten aldri har sendt noesomhelst.Ordningen med "beboerparkering" skal være et prøveprosjekt. For hva? Flere inntekter til Trafikketaten? Det er ingen som tror at ordningen noengang vil bli fjernet igjen!

Flere parkeringsplasser for beboerne har den ikke skaffet. Parkeringsplassene formerer seg ikke ved at de avgiftsbelegges. Ordningen forholder seg til kommunens parkeringstider : 8-17.

Fra mitt vindu kan jeg observere at de fleste plassene er tomme på dagtid.

Fra klokken 16-17 fylles de opp, og nattparkeringen (som sjenerøst nok skal være gratis) er om mulig blitt enda vanskeligere enn tidligere. I tillegg må bilen flyttes før klokken 8, hver dag. Jeg bruker vanligvis ikke min bil ofte, kanskje en gang i uken eller to. Denne ordningen tvinger meg nå til å kjøre rundt i ring to ganger i døgnet helt unødvendig for mitt formål med å ha bil. I tillegg hindrer den at min kjæreste kan komme på overnattingsbesøk, hun kan ikke søke om "beboerkort" (om de noengang bli utstedt).

"Beboerparkering" er kun en snikinnføring av avgiftsparkering i alle boliggater de ikke kunne avgiftsbelegge tidligere. Den medfører mer ørkesløs kjøring. Den hindrer sosial omgang. Den gjør parkering for beboerne enda vanskeligere og dyrere.

Pengene skulle vært brukt på å opparbeide flere parkeringsplasser, for bilene forvinner ikke ved avgiftsbelegging.

Jeg vet ikke hvordan de foreløpige evalueringer av ordningen skal foregå. Telle kroner i kassa til Trafikksjefen? Eller en forespørsel til a l l e berørte husstander? Distribuert av Posten?Einar Støp-Bowitz

Fayesgt.3

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere