RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre enn sitt rykte

En publikums- og brukerundersøkelse foretatt av Oslo kommune blant beboernee i Oslo, viser at Groruddalen kommer dårligst ut. Likevel viser undersøkelsen at 60 prosent av de som bor her likevel er godt fornøyde. Dalen har et rykte på seg for å være et forferdelig sted å bo - mye støy, forurensning og mye kriminalitet er noe av det rykteflommen sier.
Men ifølge en god del av de som bor her, er det faktisk ikke så ille som mange skal har det til. Joda, skille mellom øst og vest er der, men undersøkelsen viser også at majoriteten av Oslos befolkning er fornøyd med tilværelsen, og det gjelder også folk i Groruddalen. Det er mange positive aspekter ved dalen som ikke blir fokusert på i media, men som fortjener ros. Barnehagedekningen i Alna var ifjor så å si optimal. Det er stadige arrangementer på eldresentrene i bydelene. I tillegg er det billigere å bo her enn i mange andre steder i byen. Vi har nærsentere og ikke lang vei til sentrum, hvis det er noe vi skulle mangle. I tillegg ligger vi nær naturen og marka. Mange steder har vi en panoramautsikt som nesten ikke kan måle seg med noen andre steder i byen.
Men det er klart vi har utfordringer for å gjøre dalen til et enda bedre sted å bo. Både politiet og enkeltpersoner i borettslag går hardt inn for å bekjempe kriminaliteten i området. Barnehager bygges ut for å forsikre at barnehagedekningen i alle bydelene skal være optimal.
På Romsås er det blitt bygget et nytt nærsenter, men dessverre står ikke senteret til befolkningens forventninger. Store deler av lokalene er tomme. Mye kan gjøres for at dette senteret også blir et hyggelig sted å treffes for både unge og eldre, men da må noe gjøres for å få ned leieprisene og få leietakere til å forstå at det kan være lønnsomt å drive butikk også i Groruddalen.
Groruddalen er nok bedre enn sitt rykte, og når politikerne tar tak i utfordringene vi står overfor, kan det bli mer enn utsikten å skryte av for dalens befolkning.Ifølge en god del av de som bor her, er det faktisk ikke så ille som mange skal har det til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere