RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre enn storebror


STOR: N97 Mini er litt mindre enn N97, men leverer likevel varene.
STOR: N97 Mini er litt mindre enn N97, men leverer likevel varene.
Med Nokia N97 Mini i butikken, er det få grunner til å velge N97.

AMOBIL.NO: Den minste skal bli den største. Nokia N97 Mini er en tvillingtelefon til Nokia N97, som kom på markedet tidligere i år.

At den har fått navnet Mini er kanskje en liten overdrivelse, for forskjellen i størrelse mellom de to er ikke stor. N97 Mini er allikevel noen viktige milimeter mindre enn originalen, og du kan ha den i lommen uten at det kjennes som du sleper på en murstein.

Her kan du lese testen av Nokia N97

En ny mobil har ofte en forgjenger det er naturlig å sammenligne med og som den har store likheter med. Nokia N97 Mini tar dette et hakk lengre, og må sies å være en tvillingmodell av N97, som kom tidligere i år.

Denne gang er det nykommeren og lillebroren N97 Mini som kommer best ut av denne sammenligningen. Faktisk ser vi få grunner til å kjøpe originalen når N97 Mini oppleves som en bedre telefon, på tross av at den er litt lavere spesifisert på et par områder.

Oppsummert har N97 Mini litt mindre skjerm, litt mindre minne samt at den mangler FM-sender.

Se video av Nokia N97 Mini

Nok av det meste

8 GB internminne og en trykkskjerm på 3,2 tommer er uansett nok for de aller fleste, og spesielt for en telefon det faktisk går an å putte i lommen.

N97 Mini er nemlig hakket mindre enn originalen, og er en av de mest kompakte trykkskjerm-telefonene med QWERTY-tastatur. Tastaturet er forøvrig bedre enn det du fant på N97.

Kombinert med at byggekvaliteten virker god, er det ingen tvil om at Nokia her har funnet en fin balanse mellom form og funksjonalitet.

Tastaturet er nemlig hakket bedre en på storebroren, på tross av at N97 Mini har krympet i bredden. I kombinasjon med at du slipper å trykke på en funksjonstast for å få frem æ, ø og å, fungerer tastaturet faktisk bra på tross av en kompakt størrelse.

Tastaturet kommer forøvrig til syne ved at du skyver opp telefonen sideveis. Skjermen blir da skråstilt slik at telefonen får en praktisk posisjon når du holder telefonen med begge hender.

Les også: Nokia N97 blir bedre

Bedre, men fortsatt ikke best

Vi har tidligere kritisert S60-menyene, som ellers er svært gode, for ikke å være optimale sammen med trykkskjerm.

Fortsatt er de ikke best i klassen, men det går i det minste fremover. Blant annet har du nå fått såkalt kinetisk scrolling, slik at du kan flikke fingeren over skjermen for å bla i telefonlisten.

At Symbian, som ligger til bunn for menysystemet, har vært en suksess for Nokia, er det liten tvil om når vi ser at også Samsung og Sony Ericsson har begynt å ta dette i bruk på flere av sine modeller.

Les også: Dette er Nokias X-serie

Leverer varene

Nokia N97 Mini er jevnt over godt utstyrt. Super-3G gjør at du surfer med god hastighet, og trådløst nett gjør at du kan gjøre det samme gratis når du har et trådløst nett i nærheten.

GPS-en hjelper deg å finne frem, og når du først er på farten kan du la deg underholde av den innebygde musikkspilleren eller RDS-radioen.

Musikkspilleren må trekkes frem som et pluss, for selv om den kanskje ikke har det spenstigste utseendet så har den de funksjonene du trenger, og ikke minst er lydkvaliteten god.

Du får også et par gode hodetelefoner med fjernkontroll med når du kjøper en N97 Mini.

FORUM: Nokia N97 Mini, Diskuter den her!

Alternativer

Nokia N97 Mini er ikke like rå på underholdningsfronten som Samsung Omnia HD, og er heller ingen kamerakonge slik en annen Samsung, Pixon 12.

Til gjengjeld scorer den jevnt over bra og har ingen store svakheter. I tillegg kan den skilte med et skikkelig QWERTY-tastatur og tilnærmet full proffunksjonalitet.

Les hele testen av Nokia N97 Mini på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere